ivaivalito 8 #1 Публикувано 12 Юни, 2007 Някой знае ли нещо повече за тези автомобили .Тоиота Преиус ми е грозновата но Сивика Хибрид като изключим джантите е супер,А и Акорда американския хибрид 250 коня е готин .Смятам живот и здраве следващата ми кола да е такава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bat_gogo 1 #2 Отговорено 12 Юни, 2007 За мен лично са хибридите трябва още хляб да изядът за да заместят конвенционалния Автомобил, просто за сега единственият им плюс е ниският разход, прекалено усложнени са, и незнам как ще се държат като станат на по 10 - 15 години, когато ще можем да си ги позволим А и им липсва спортния дух Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ironstone 0 #3 Отговорено 13 Юни, 2007 Хонда са спрели от производство хибридния акорд продаван в САЩ, причини: твърде висока цена, незначителна икономия и фактът, че за всеки хибрид на хонда тойота продава седем.Въпреки че и хибридните лексуси не вървят много, хората си купуват лексус предимно за лукс и мощност. Тойота направи бум с хибридите (Prius) в САЩ до голяма степен, защото покупката на такива автомобили беше доскоро (до 2006 ако не се лъжа) субсидирана със закон и цената не беше такъв фактор. Разбира се, те първи развиха технологията на пазара.Само да допълня, американския хибрид не успя, защото са го направили и рекламирали като по-спортна и динамична кола. Не се е връзвало с имиджа да е хибрид, бил е доста по-скъп от обикновения акорд, а икономията е била пренебрижимо малка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivaivalito 8 #4 Отговорено 13 Юни, 2007 ами Сивика дава много добри показатели и цената е добра .За даизайна няма какво да говорим с пъти е на Приуса Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 209 #5 Отговорено 13 Юни, 2007 а защо си се ориентирал към хибрид?От екологична или "джобна" гледна точка?Лично аз хибрид втора ръка не бих си купил - нов, да, докато е в гаранция... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivaivalito 8 #6 Отговорено 13 Юни, 2007 ами Сивика дава много добри показатели и цената е добра .За даизайна няма какво да говорим с пъти е на ПриусаАми по принцип аз ако си взема друга кола то ще е след 5-6 години освен ако не ударя киоравото .Мойта сегашната е купих преди няма и месец .Ами не толкова от екологична а от финасова е причината бензина поскъпва а и хибридните коли плащат малко такси защото има Евро 4 май беше.А и новият Сивик хибрид е около 20 000 евро .При разход 5.2 в града и 4.2 извън града си е много добра инвестиция.Никои дизелов автомобил при 100 кончета не може да докара този разход. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 209 #7 Отговорено 13 Юни, 2007 (Редактирано) Никои дизелов автомобил при 100 кончета не може да докара този разход. http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/4387.htmlhttp://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/29787.htmlhttp://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/13525.html Редактирано 13 Юни, 2007 от Restless Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
agyulev 0 #8 Отговорено 13 Юни, 2007 Мога да се опитам да те разубедя от хибрида, но ...Виж сега, Приус-а го знам много добре, понеже се налагаше около 1 год. да го продавам в Тойота. Хибрида на Тойота е по-добър от нахонда, понеже ти дава възможност да караш само на ток, докато при Сивик-а трябва задължително от 0км/ч да пали и бензиновият мотор. Докато тойотата то 49 км/ч може да я караш само на ток. Още нещо, при Приус за първи път се слага климатроник, който няма нужда от запален бензинов двигател. В хонда такова нещо няма Колата не е тромава 0-100 за 10.9 сек. Максимална скорост (изпробвана от мен) 182 км/ч - по Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #9 Отговорено 13 Юни, 2007 Подкрепям мнението на колегата отгоре. Аз бих се заслушал, защото все пак има информация от първа /собствена/ ръка! А и един пъргъв нов осми генерационнен РРРРРРасов сивик /Type R/ ще ти легне около 60 000.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgivanov1 23 #10 Отговорено 13 Юни, 2007 4е колко струва Хибрида в БГ колеги.Тука при мен е 24 000 евро,докато 1.8 седан е 27 000 евро,в БГ е между 38 0000-43 000 лева Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
XapBu 0 #11 Отговорено 13 Юни, 2007 хонда официално преустановява развитието на хибридните си модели поради не достатъчна ефективност и икономия и вместо тях ще развива дизеловите си моделипрез 2009 ще дебютират с дизели в щатите и в японияако наистина искаш само хибрид това означава че хибридите им ще се намират на старо евтино, но частите ще са им много скъпи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
agyulev 0 #12 Отговорено 14 Юни, 2007 Honda-та идваше някъде към 44000лв с ДДС, и там няма нива на оборудване доколкото знам. При Тойота имаш две нива на оборудване, съответно на 50000 лв и 54000 лв с ДДС. Но засега се вкарва в БГ само второто. Наистина цената е висока. Много съм съгласен с колегата отгоре за Type R-а, който бих го предпочел на 100 % пред Приуса или сивика! Все пак Type R е мечта за много от хората които бишат в този форум, а и не само тук Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
XapBu 0 #13 Отговорено 14 Юни, 2007 в щатите няма дизелови хонди защото сярата в дизела им е стотици пъти над европейските норми, но това ще се промени Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове