katri71 23 #1 Публикувано 7 Ноември, 2022 Здравейте, колеги. Карам Honda CR-V III, 2007г, бензин. От известно чувам виене отзад. Имам съмнение за лагер задна главина. От Бултрако ми сервираха изненада - не можело да се смени само лагера, а се сменяла цялата главина. Цена за нова лагер-главина - 900лв. Някой има ли опит с тази смяна. Изглежда ,че е често срещан проблем на Honda. Така ли е наистина - цялата главина ли се сменя или може да се подмени само лагера? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #2 Отговорено 7 Ноември, 2022 Off Topic На почти всички автомобили със задни дискови спирачки е така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #3 Отговорено 7 Ноември, 2022 Off Topic И струва между 150 и 200 лв. Не знам защо трябва да се търси официален вносител за такива дърти автомобили... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 789 #4 Отговорено 7 Ноември, 2022 Имах същото виене на моята(задна ляво), диагнозата беше лагер главина, но все пак реших да проверя дали не е от накладките и се оказа, че е точно от тях, бяха спекли в леглата и задържаха. След почистване всичко отшумя. Не твърдя, че случаят е същия, но симптомите си бяха за лагер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 23 #5 Отговорено 8 Ноември, 2022 (Редактирано) Не ми се вярва да е от накладките. Шумът се появява при 50/60 км/ч и заглъхва при 100/110 км/ч. Така или иначе ще я карам в Бултрако за да диагностицират проблема. А защо точно в официалния сервиз - това е дълга тема. Всеки сам за себе си решава на кой сервиз да се довери. Факт е ,че в Пловдив майсторите, разбиращи от нашата марка автомобили се броят на пръсти и всички имат работа за поне месец напред. Добре, че макар и с "дърт" автомобил, рядко ми се налага да ходя на майстор :). Разбира се, ако съвета е да търся автърмаркет главина, вместо оригинална част в посока намаляване на цената, то нямам нищо против, стига да знам на коя марка производител да заложа. Редактирано 8 Ноември, 2022 от katri71 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 23 #6 Отговорено 22 Ноември, 2022 Да спомена какво е развитието по въпроса. Бях в Бултрако. Качиха колата на подемника. Пълен оглед на окачване и задвижване. Никакви проблеми. Лагерите са ОК. Оказа се ,че проблема идва от неравномерно износени задни гуми (по вътрешната част на гумата се е образувал ръб) и в движение издава звук много подобен на заминал лагер-главина. Потвърди се с поставяне на нов комплект гуми, след което колата утихна изцяло. Задницата е провиснала от годинките и постоянната тежест в багажника. За решението на проблема (повдигане на задницата) от сервиза предлагат замяна на оригиналните пружини с усилени. Части и работа всичко ще излезе около 1000лв. В резултат, смятам засега да си карам така, още повече че гумите са почти нови и маркови (Continental) - ще усилвам повече музиката в движение :). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове