nejkoivanov 2 #1 Публикувано 10 Октомври, 2022 Съжалявам, ако повтарям тема но не намерих такава.Собственик съм на Хонда ЦР-В 3 2,2 150 к. дизел с автоматична скоростна кутия и според мен имам голям разход на гориво.Градско 11л.на100км. извънградско 8л.на100км.Моля за мнения да ли е нормално и ли не ,и къде да търся проблема ако има такъв.Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 476 #2 Отговорено 10 Октомври, 2022 Множко е, аз като изчистих колектора като правих турбото падна разхода с 1 литър. А с какво масло караш? Колкото и да не ти се вярва и то има значение. Но основно търси някакъв малък проблем, все пак са си на годинки вече. Сажди в колектора, ЕГР, спукани тръби, нещо от сорта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nejkoivanov 2 #3 Отговорено 11 Октомври, 2022 Благодаря,скоро, ще обслужвам и ще насоча майстора къде да провери. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #4 Отговорено 11 Октомври, 2022 АСК ти вдига разхода, поне с литър (градско). Ако караш на къси разстояния - това е втората предпоставка. Задръствания и скапано гориво - са други възможни причини. Не на последно място (всъщност при дизела на първо) задръстен ДПФ с последващи чести регенерации. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
digunan 46 #5 Отговорено 11 Октомври, 2022 (Редактирано) Моята беше точно същата конфигурация от последната за црв 3 2012 година. Продадох я преди месец, но преди продажбата ходихме на дълъг маршрут Бургас-Банско-Бургас около 800 км общо. Изгори ми около 7.8 л на сто. Двама възрастни, две малки деца и не повече от 50 кг багаж. По магистралата с около 120-130. И аз мисля че ми гореше много, но все пак това е близо 1.8 тона кола с кардан без пътниците и багажа и според мен може би това е нормалния разход. За градско не мога да ти дам реален разход защото не я карах и толкова градско, но под 10 не падаше. Маслото е 0w20. Редактирано 11 Октомври, 2022 от digunan Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #6 Отговорено 11 Октомври, 2022 Колата на колегата е дизелова, така че маслото е 0W30. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nejkoivanov 2 #7 Отговорено 11 Октомври, 2022 Преди 2 часа, Emicha написа: АСК ти вдига разхода, поне с литър (градско). Ако караш на къси разстояния - това е втората предпоставка. Задръствания и скапано гориво - са други възможни причини. Не на последно място (всъщност при дизела на първо) задръстен ДПФ с последващи чести регенерации. Модификация 2.2 i-DTEC Автоматик Препоръчано гориво Дизел Разход градско 9.8 л/100 км Разход извънградско 6.4 л/100 км Смесен цикъл 7.6 л/100 км Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове