asene10 2 #1 Публикувано 8 Август, 2022 Добър вечер малко инфо за този автомобил насочил съм се към дизела плюсове и минуси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zemnovodno 12 #2 Отговорено 8 Август, 2022 Здравейте, като минус мога да изтъкна бавно загряващото парно зимата, малкото разтояние за краката на задния ред седалки и малкия багажник при комбито. Другото си е наред. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
asene10 2 #3 Отговорено 15 Август, 2022 Добър вечер Няма ли колеги с дизелови акорди да споделят малко мнение от първо лице Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #4 Отговорено 16 Август, 2022 Колега, има много теми по въпроса ти. Разрови се в раздела и ще намериш отговорите, които те вълнуват Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
storish05 31 #5 Отговорено 16 Август, 2022 Притежавам такъв автомобил. Двигателя е хубав, няма някакви сериозни дефекти и ако не е на 500 000км, то проблем с него не би трябвало да имаш. Няма проблем с веригата и се сменя като започне да се чува. Има случай на скъсани вериги на маслената помпа, но те са много редки и за дефект и дума не може да стане.Друг проблем, доста често срещан е спукването на тръбата на EGR. Ремонта по спомен е около 400лв, но може и да се завари и няма проблем.Съединителя е сравнително скъп, г/д 20-30% по-скъп от на повечето дизели от тези години ( приблизително 1,6 до 2000лв). При твой човек с отстъпки и т.н. може и 1.3 да ти излезе.Слабо парно, както вече споменаха. И по точно проблема идва от запушването на радиатора за парното, което в повечето случай се оправя със смяната му, защото трудно се прочиства.От към вибрации двигателя е Ок, както при всички дизели.Вътре се чува двигателя, за справка премиум марките от тези години са по-тихи вътре, но разликата не е кой знае колко голяма.Двигателя е пъргав с доста добър вървеж за 150кс и 1500кг купе. Икономичен е.По магистралата със 130-140км/ч ще ти гори около 6.5-6.7, извънграда с 80-90км/ч в повечето случай около 6, като можеш и да го свалиш на 5.5 но с доста трудно, но не невъзможно.Градско при мен гори около 8-8.5 в Пловдив с климатик и 18" джанти, нормално каране, а не пенсионерско.Препоръчително е да се кара с масло 0w30 и то е малко по-скъпо.Обслужването му е както на всяка друга дизелова кола от тези години, няма нищо скъпо, но няма и евтино Това е за което се сещам. Ако нещо друго те интересува, питай!Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #6 Отговорено 17 Август, 2022 (Редактирано) Парното си е куцо и няма оправяне-факт! Същият проблем го има и при предния мотор🤷♂️, но на фона на колата като цяло се преглъща. Тръбата на ЕГР-а със заварка кара, ама временно и пак се къса. Мотора е добър. Мапнах преди известно време на 195кс- няма пушене и кадене. Аз лично съм навъртял около 170к и никави грижи не съм имал. Всички системи работят безотказно, моята е екзекютив. Сменил съм съединител с маховика- цена 1350лв с отстъпката оригинал. Разхода съм правил от 5/100 до към 6,5/100 извън градско, в зависимост тежестта на крака. Градско 8,5-10,5/100 при зимни условия. Карам последните години с 19” джанти. Тук забелязах, че е много важно за разхода гумите да бъдат напомпени поне на 2,8 атм., че и нагоре. Ако нещо конкретно те интересува, питай. Редактирано 17 Август, 2022 от policeman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jt26 52 #7 Отговорено 18 Август, 2022 Язе съм нов тука, и не че са "фала", ама първото ми извънградско като взех колата, при сверка пълно-пълно, спазване на всички ограничения (без магистрала), без по-тежки изпреварвания, за 200 км. изминах с по 4,8 на 100 При тази дисциплина почти няма условия да "сложиш" шеста предавка. После обаче, това моткане леко ми стана досадно и същият маршрут, карам го редовно и знам мурафетите на пътя и на полисмените, го скъсявам като време с около 10 мин. на посока, а разхода се премести с литър нагоре. Та в подкрепа на горните постове - колко мачкаш, толкова и плащаш. Споделих само минимума разход. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове