emonai 48 #1 Публикувано 9 Юни, 2022 Здравейте, днес при палене на колата се чу цвилене, след това премина вив виене, което намаля, но не изчезна. След като се прибрах и се опитах да разбера какво става, на таблото светна акумолатор. Вечерта запали малко мудно и ксенона се чудеше да запали или не. На ниски обороти обороти работи само на акумолатор, а на по високи малко зарежда. Не мерих за какъв волтаж става на въпрос, че беше вече късно. И сега черешката на тортата: Преди 600 км ми смениха пистовият ремък, даже не знам какъв са ми сложили, но приятели от сервиз за климатици, като обслужваха климатика ми се обадиха, че ремъка е много напукан и трябва да го сменят. Дали се е разтегнал и приплъзва или нещо алтернатора е дал фира. Как мога да определя дали е хлабав ремъка? Но пък тогава виенето от къде е? Колата е CRV 2008г 2.0 150к. SHSRE58808U036182. Преди време имаше подобна тема за сменен ремък и после проблеми, но не можах да я намеря. Моля за съвет от къде да намеря оргинален ремък, че като зам, че тоя са го взели за 40 лв, може всички проблеми да са от него, дано не е станала и по голяма беля! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #2 Отговорено 10 Юни, 2022 Прочетох подобна тема и колегата е доволен от Любо-Субаро, който ми е под носа. Закарах му колата, категоричен е, че няма общо с новия ремък, проблема е в алтернатора, по точно реле регулатора. Ако е така що вие си мисля? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 154 #3 Отговорено 10 Юни, 2022 (Редактирано) Преди години смених пистов ремък с неоригинален, Бош мисля по препоръка на преАтел! Последва виене през зимата или на мокро, затягаха го няколко пъти щото бил хлабав, ама скърцането и виенето винаги се появяваха. Накрая свърших с разбит лагер на генератора и износена ролка. Смених всичко с оригинални части и от тогава NO Problem! А забравих, че от приплъзването на ремъка се износи и съединителя на климатика и почти бях изгорил и бобината! Редактирано 10 Юни, 2022 от birev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #4 Отговорено 10 Юни, 2022 Каквато и да е диагнозата, ще търся оригинален ремък. Единственото, което ми идва на ум е Бутрако, ако някой е пазарувал от друго място, моля да сподели! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1553 #5 Отговорено 10 Юни, 2022 (Редактирано) Тази марка ще ти свърши работа CONTINENTAL да не е турски само. Редактирано 10 Юни, 2022 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #6 Отговорено 10 Юни, 2022 Обадих се в Бутрако, има наличен 105лв. Толкова беше и при Пепи в общите поръчки. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове