edc 0 #1 Публикувано 31 Март, 2022 Здравейте, днес по време на движение ми направи впечатление, че играе дясната лайсна на предното стъкло. И като погледнах - държи се най-отдолу и най-отгоре. По средата някакви цветни щипки около стъклото, никакви по лайсната. Поразгледах и не знам дали съм прав - тези "щипки" всъщност трябва да са закрепени на лайсната и при монтажа ѝ те да се "монтират" на купето и да я държат за купето. Не знам дали е била наред в началото или някой е искал дясната лайсна, но ... Интересува ме така ли е закрепването, както мисля? Как се държат щипките за купето? С идеята да ги извадя, да видя как ще ги закрепя за лайсната и да я монтирам обратно. И как се вади лайсната от горния край, където е за монтиране на релси за багажника? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
shopa 59 #2 Отговорено 31 Март, 2022 Здрасти! Мисля, че щипките са закрепени за лайсната посредством крачета и влизат в улей на рамката на стъклото! За да извадиш лайсната ще трябва да счупиш доста от тях. Дърпане внимателно му е майката, по възможност в по-топло време! Потготви се с резервни! Ако ге греша-нека някой колега ме поправи! Модела/не съм сигурен/ е ето този! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1842 #3 Отговорено 31 Март, 2022 Тъпо измислени лайсни и щипки. Играх го това миналото лято, по "магистралата" на тиквата. При 150/160км.ч. започна да трепери и за малко да изхвърчи. Спрях на първата бензиностанция, купих капчица и тиксо, залепих щипките (мисля бяха от две части - едната на лайсната другата към стъклото) с капчицата, после праснах и тиксото за по-сигурно. Като се прибрах махнах тиксото, капчицата учудващо държеше добре, затова и досега е така 😊, иначе щях да търся и сменявам щипки. По спомен, щипките са няколко (3, 4 или 5 бр.), не са еднакви по размер, както и че са за определено място. Обикновено средните дават фира. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
edc 0 #4 Отговорено 1 Април, 2022 Както казах по лайсната няма никакви щипки, държи се горе и долу само. За сега е с тиксо. Обмислям да я залепя с нещо силиконесто и да приключа? Без да я демонтирам изцяло... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 153 #5 Отговорено 1 Април, 2022 Преди 9 часа, Emicha написа: (мисля бяха от две части - едната на лайсната другата към стъклото) Точно такива са, от две части и едната влиза в другата! Доста здраво хващат, поне на сивика и от личен опит няма сваляне без да се чупи нещо, най често държачите на лайсната за щипките! Щом няма щипки, някой нещо е правил и се е опитвал да я сваля. Важното е държачите за щипките на самата лайсна да са здрави и тогава може да се направи описаната манипулация с лепилото от колегата, или да се опитате да подмените щипките с нови! Иначе ще е доста трудно! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1842 #6 Отговорено 1 Април, 2022 Преди 12 часа, edc написа: .... Обмислям да я залепя с нещо силиконесто и да приключа? Без да я демонтирам изцяло... Става и аз щях да го направя сигурно така, ако не се намираха щипките. Само не прекалявай със силикона, че между стъклото и колонката, (където са долните щипки), пространството се явява един вид улей/канал за отичане на вода. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове