Jump to content
Rusev94

Авариен режим при обръщане на газ

Recommended Posts

Здравейте,

Притежавам Хонда Акорд 2.4 бензин, 8 генерация (автоматик), с поставена газов инжекцион преди около 60 000 км, като софтуера е Fobos. От няколко седмици се яви следния проблем: 1. На студен двигател пали на бензин и след няколко минути обръща на газ, като се усеща силно претрисане и миризма на газ в купето (не се е случвало до сега). 2. Една минута, след като вече е обърнало на газ оборотите започват да играят нагоре надолу и колата някак си губи мощност. В този момент при натискане на педала на газта, авгомобила влиза в авариен режим и чека започва да мига. След като се изгаси и запали отново, обръща на газ те веднага, а след няколко винути като не прави повече проблеми. 3. На загрят двигател няма никакви проблеми - нито играят обороти, тито колата е тромава и т.н. 

Правихме диагностика на автомобила като компютъра не е запаметил никакви грешки. Закачихме и в програмата на ю Fobos като също нямаше запаметени грешки в газовия софтуер. Общо взето при газаджията колата беше топла и не показа нищо, за което да можем да се хванем. Някой може ли да помогне с идеи какво може да е. Филтрите са сменени преди 7-8 хиляди км. Благодаря.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери пак малкия филтър на газовата,и той е левчета направо смени.

Незнам какви са тея газаджии отивяш проблем имаш,няма решение,поне да провери филтъра.

Отиди при друг газаджия.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако са ти пуснали триенето на грешки няма и да видиш нищо. Предполагам е някой инжектор вижда зор при студен старт. Като позагрее и размекне мизерията вътре се оправя. При проблеми на студен автомобил/сутрешно обръщане, се ходи и се оставя колата, та газаджията да я види на студено. Ако има мисфайър-и няма начин да не запише грешка бензиновото еку.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...