Jump to content
Punko

Проблем със спирачките на Honda CR-V 2.0 150 2003г.

Recommended Posts

Здравейте ,

имам проблем със задден ляв спирачен апарат който задържа ,до сега колата влиза от сервиз в сервиз сменят се части и общо взето  99% от  елементите вече са сменени и проблема си остана . Ще опитам да разкажа на кратко .

Разбрах за проблема когато вече накладките липсваха и диска беше вече тотал щета .оставих колата в първия сервиз където я държаха 10 дни като смениха дискове,накладки,спирачни апарати и накрая мастър цилиндър и проблема остана като механика каза че остава да е ABS modul който обаче нов не се пипа .

Казах си тия тук се гаврят с мен и закарах колата в сервиз на HONDA,викам си ще платя повече но поне ще свършат работа ...да ама не механика казал че жилата на ръчната задържали и че трябва те да се сменят .казах му че ръчната няма нищо общо със спирачната система и задържането на заден ляв спирачен апарат....както и да е смених и жилата естествено и двете .проблемът си остана при което се консултирах по телефона с човекът който ми ремонтира колата в БГ и той каза че проблема е в спирачните маркучи та смених и тях и намерих втора употреба ABS Modul и него смених и заден ляв Спирачен апарат продължава да задържа :(

Препоръчаха ми друг механик който днес се е борил с колата 3 часа и каза ела взимай я нямам представа защо продължава да задържа като всичко е сменено с ново.

Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и е намерил решение или има идея от какво може да е  ще съм много благодарен да сподели защото аз се изчерпах от към идеи.

Благодаря предварително !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да попитам, когато запалиш колата и тръгнеш, при 20км.ч, усещаш ли ABS-ът  да се тества? На комп. диагностика, карал ли си колата? Да не е проблемът в компютъра на  VSA системата, че тя управлява със задържане на колелото. Чисто хипотетично, ABS  датчик. който подава грешен сигнал, може да активира VSA. Изключи VSA и виж ще задържа ли пак.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ABS-ът може да се тества на диагностика, всяко колело поотделно, те хубаво са споменали модула, ама дали са пуснали пробите?

 

VSA леко се съмнявам да е причината, най-малкото ще светне лампата ако избяга калибрацията илии модулът сдаде багажа, но знам ли... 

 

Имал съм проблеми със задно дясно, но заради цилиндър. 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ABS modul който купих е втора употреба ,смених го  и пак същото .Не ми свети нищо по таблото.имам една джаджа с която проверявам дали  има нещо грешка но и тя нищо не дава.не зная в сервиза на Хонда дали са я закачили на диагностика .

в пържия сервиз са пуснали въздух през трабичката и тя не е запушена .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха, не го разбрах от първия пост. То ако светне ABS с тая джаджа ще можеш да видиш грешките ама дотам.

Ти си отметнал кажи речи всичко, не помня като си сменях и задните накладки дали имаше нещо по-специфично там, ама май нямаше - всичко стандартно.

Съжалявам, че не мога да помогна - възможно е да е механичен проблем, но аз все пак бих тествал модула с HDS или Launch.

Светва ли поне лампата на ABS-a на контакт?

 

http://www.crvclub.ru/manuals/CR-V-2_manual_eng/manual_uk_shop/group_2y.htm#161535

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

 Здравейте!Имам проблем с модулаABS,но не намирам втора ръка със същия номер.Моля ако някой знае да каже става ли ако е с друг номер.CR-V2005бензин2000

150к.с.фейс EXECUTIVE 

Редактирано от master72
Грешка

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да Dindin общо взето вече всичко е сменено и единственото нещо което остана е да са криви бракетите в които влизат водачите и да заклинва вътре за да не отпуска после ,всичко останало вече е по системата е сменено .

А относно ABS modul-а номерата не съвпадат на 100 % при мен и аз се зачудих.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...