Jump to content
Tufaka

Acura TSX - моля за помощ

Recommended Posts

Здравейте, колеги, след дълги години лутане по марките и много проблеми, реших да се върна в клуба като взех да карам колата на баща ми Acura TSX 2004(акорд 7-ма). Страхотна кола, която баща ми е карал доста години, през които са се насъбрали доста проблеми, които трябва сега аз да реша. За това се обръщам към Вас:

Основен и най-неясен проблем е навигацията(цялата мултимедия), която спря да работи преди време от където спряха да работят много неща - парно и климатик, духането през различните решетки, топло/студено, ксеноните светват и изгасват когато искат, осветлението на бутоните в купето(някои светят , някои не), едната врата не се заключва с централното, дори и подгрева на седалките работи когато иска. Няма и как да ги настройвам, защото тъч екрана не свети въобще. Тъй като колата е американска, който и да съм питал, всеки вдига рамене. За това моля ви да помогнете, кажете някой майстор, който се занимава с електроника на акура, части ако трябват предполагам от америка, но как да разбера какво и от къде да поръчам. Просто нямам идея дори от къде да тръгна и на къде да се насоча?

Отделно ми трябва и добър майстор, който да я прегледа, да види какво има за смяна и за обслужване, има нужда от цялостна ревизия на спирачки, както и от боя и пастиране на някои елементи, но това последното ще е накрая.

Иначе колата е пушка и е рядко изпълнение с абсолютно всички екстри,  оригинален тунинг външен пакет(спойлери,брони, прагове) и всякакви глезотии, и за това много ми се иска да я направя и възстановя.

Много ще съм благодарен и ще черпя ако ме насочите какво да правя. Благодаря предварително!:huh::rolleyes:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тя външно е същата, но питай в Хонда, ако знаят, дали схеми, електроника, софтуер са същите...?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 1 час, Tufaka написа:

Основен и най-неясен проблем е навигацията(цялата мултимедия), която спря да работи преди време от където спряха да работят много неща - парно и климатик, духането през различните решетки, топло/студено, ксеноните светват и изгасват когато искат, осветлението на бутоните в купето(някои светят , някои не), едната врата не се заключва с централното, дори и подгрева на седалките работи когато иска. Няма и как да ги настройвам, защото тъч екрана не свети въобще.

Нищо толкова специфично или непоправимо. Ако трябва да го разбием на проблеми:

 

Мултимедия - сменяй я цялата с афтърмаркет китайски андроид. В нея е и управлението на климатроника, на което явно му се е случило нещо. Печелиш радио през 10мхз, актуален андроид с всякакви приложения, вход за задна камера и какво ли още не. Само проучи, дали няма някаква разлика в окабеляването и съвместими ли са с тези, предлагани за евро акорда.

 

Ксенони - баласти ли запалки. Може и двете. Не вярвам да има разлика с тези от европейския акорд, или генерално решение с друг китайски ксенон, чийто комплект ще включва двете неща и крушки.

 

Вратата - актуатор. Пак от Китай. Сменя се за час-два ръчкане. Само виж за коя врата ти трябва, като поръчваш, защото има специфики.

 

Седалките - сигурен ли си, че подгревът им се настройва от тъча?

 

Майстор за всичко това заедно - сложна работа. Пък и ми звучи напълно по силите на всеки, стига да има желание.

 

Що се отнася до сервизите - те се знаят кои са. Не искам да се ангажирам с препоръки.

  • Харесвам 1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
Преди 1 час, Honda_Z написа:

 

Разгледах за андроид мултимедия, но така като гледам по картинки и клипове са различни за акорда и за акурата. Има за акура, но те явно не са китайски и ми излизат само в големите сайтове, като алито, ибей и т.н. и са доста скъпи. А и не съм сигурен дали проблемите с парното и климатика идват от там, може да са някакви клапи или датчици...нямам идея...за това искам някой който разбира да я прегледа първо и да ме насочи а не да поръчам скъпата навигация, която пак не съм сиг дали ще пасне и ще тръгне и накрая пак да не се оправят проблемите. Подгрева не съм сигурен дали има настройка от навито, имат си отделно копчета, но веднъж работи, веднъж не като го включвам. 

Знам от баща ми че в началото е спрял да работи някакъв диск, който стои в чейнджър в багажника, след което спира и цялата и навигация.

Относно сервизите, аз наистина не ги знам, така че ще съм благодарен да ме пращате тук там, дори и за различните неща на различни места. Пълен лаик съм с тези автомобилни електроники, както и с поръчките на авточасти от чужбина! 

Редактирано от Tufaka

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 14 часа, Tufaka написа:

А и не съм сигурен дали проблемите с парното и климатика идват от там, може да са някакви клапи или датчици...нямам идея...за това искам някой който разбира да я прегледа първо

Значи - Цецо. Има тема за него в раздела за сервизите, мисля.

 

Подгрева - все така си мисля, че няма общо с навигацията. Имай предвид, че ако е като на Хондите с две степени, първата (HI) се ползва само, докато седалката загрее и после трябва да се смени на (LO), за да си поддържа температурата. Ако се остави на (HI), си има защита, която ще го изключи напълно. 

 

Преди 14 часа, Tufaka написа:

Пълен лаик съм с тези автомобилни електроники, както и с поръчките на авточасти от чужбина! 

То всички сме, ама неволята учи.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...