Tsanko Stefanov 0 #1 Публикувано 22 Февруари, 2022 Реших да си набавя втори комплект джанти за Хонда ЦРВ 15 инча. Предложиха ми съвместими джанти 15 инча от Мазда.Отворите съвпадат. Индексацията на моите джанти е J15x6JJ. Индексацията на джанти на Мазда е J15х6. И двете са 15 инча.Като поставихме джантата на Мазда тя лепна добре на място. Дали обаче е удачна? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Terje 171 #2 Отговорено 23 Февруари, 2022 Трябва да гледаш и offset-a на джантата, или числото, което стои след буквата E. Сегашните ти джанти са 6JJ, което обозначава предназначение за 4x4, докато на маздата няма такова обозначение, така че имат разлики тези джанти от твоите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6035 #3 Отговорено 23 Февруари, 2022 JJ не беше ли просто различен овал на ръбовете на джантите? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Terje 171 #4 Отговорено 23 Февруари, 2022 Така е, информацията я взех от списъка в този сайт. Тук има и картинка с разликите между J и JJ. Изглежда JJ се използва предимно в 4х4 и SUV сегмента. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #5 Отговорено 23 Февруари, 2022 (Редактирано) @Tsanko Stefanov 205/70 R15 6JJx15 ET50 5x114.3 (PCD) 64.1 мм -това са данните за джанти CR-V 1ва ген Диаметъра на централния отвор на Хонда е 64.1 не мисля че на Мазда е такъв. Това може да се напасне с втулка. Трябва да се внимава и с ЕТ то възможно ЕТ50, ЕТ45. Трябва наистина да сложиш джантата и покараш автомобила ,и то на предните колела за да се види дали не опира с спирачните апарати. Джантите за първа генерация ,по точно спиците имат специфична извивка. Съвета ми е вземи оригинални вече не са такава цифра. Редактирано 23 Февруари, 2022 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tsanko Stefanov 0 #6 Отговорено 27 Февруари, 2022 Благодаря зя мненията.Вече се отказах от джантите на Мазда защото не отговарят на размера за отстояние от тялото на спирачния апарат. Моментния статус на апарата е подходящ, но ако сложа нови такладки тялото на апарата би се изнесъл няколсо милиметра по посока на джантата и отстоянието до джантата е почти нула. Благодаря още веднъж! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове