E.Avramov 0 #1 Публикувано 17 Януари, 2022 Здравейте колеги,сблъсках се със следният казус.Отскоро съм щастлив собственик на Хонда CR-V 3 2.2 150 к.с.-2011г. внесена от Испания и закупена от дилър от Русе.Проблема дойде при регистрацията в КАТ -Разград.Казаха ми,че в Испанският талон няма записана Евронорма,съответно и в големият талон при новата регистрация не пише Евростандарт,а би трябвало да е поне Евро 4.Съответно и данъка на джипа ще е голям.Трябвало официялен дилър или сервиз да ми издаде по Вин номера подпечатан документ за Евронорма и съответно да сменя наново талоните в КАТ.Ще бъда благодарен ако някой ме насочи какво трябва да направя.Ако има колеги с подобен проблем нека пишат.Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #2 Отговорено 17 Януари, 2022 Бултрако - сертификат. Потърсете във форума, ключова дума "данък". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 401 #3 Отговорено 17 Януари, 2022 Очевидно Промяна в КАТ не е настъпила и вероятно никога няма да настъпи . Действивително, освен да се свържеш с Бултрако и да ги питаш за удостоверение не виждам какво друго можеш да направиш. Струва си, защото ти си с Евро 5 и разликата в данъка ще е драстична. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
E.Avramov 0 #4 Отговорено 17 Януари, 2022 преди 15 минути, inspektora написа: Очевидно Промяна в КАТ не е настъпила и вероятно никога няма да настъпи . Действивително, освен да се свържеш с Бултрако и да ги питаш за удостоверение не виждам какво друго можеш да направиш. Струва си, защото ти си с Евро 5 и разликата в данъка ще е драстична. Само да на се налага да пътувам до София или Пловдив,че доколкото знам във Варна са го закрили а в Русе няма! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ИцоД 170 #5 Отговорено 17 Януари, 2022 Ако ти го искат черно на бяло ще се озориш А нищо не им коства на толупите да проверят (сверят) ВИН-а и да чекнат където и да е. Обаче...нали затова са "институция" - да ти стъжнят живота. Успех ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Alex_ace 27 #6 Отговорено 17 Януари, 2022 Здравей колега. При мен беше същата сага с регистрацията в КАТ Бургас ( и моята беше от Испания) . Бултрако ще ти изпратят сертификат (искат номер на рама) - около 20-30 лв + доставка , и после пак на канал в КАТ за смяна на талон ( такси , висене по каналите и т.н) . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
E.Avramov 0 #7 Отговорено 17 Януари, 2022 преди 30 минути, Alex_ace написа: Здравей колега. При мен беше същата сага с регистрацията в КАТ Бургас ( и моята беше от Испания) . Бултрако ще ти изпратят сертификат (искат номер на рама) - около 20-30 лв + доставка , и после пак на канал в КАТ за смяна на талон ( такси , висене по каналите и т.н) . Колега някаква връзка с Бултрако/тел или имейл/ с който се свърза и ти отговориха?? Ще бъда благодарен! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
z_chakarov 24 #8 Отговорено 17 Януари, 2022 По спомен около 50лв струваше документа от Бултрако , пращаш им на email сканиран талон и те после по Еконт или каквото желаеш ти изпращат документа.С него в КАТ , само за смяна на талони. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове