PILETORADI 1 #1 Публикувано 9 Януари, 2022 Здравейте! Имам едно питане към знаещи или препатили....Преди належащо пътуване миналата седмица смених всичките накладки на автомобила, направих 1000км за два дни и днес видях малко петно под колата, пред краката на шофоьора...Вдигнах я на крик и е спирачна течност, както установих малко след това - просълзило е доволно от захващането към сервото. Извадих малко спирачна течност, понеже, лично за мен, и избило от много високо налягане след смяната на накладките....Та въпросът ми е как да процедирам, нова помпа, смяна на някакви уплътнения или? Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Terje 171 #2 Отговорено 9 Януари, 2022 Аз бих сменил уплътненията на помпата и спирачната течност. Не виждам логика да има връзка това със смяната на накладките, може просто да му е дошло времето. Дали стари или нови накладки, налягането зависи от това, колко здраво си стъпил на спирачката. Ето една картинка на устройството (от преди фейслифт): Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PILETORADI 1 #3 Отговорено 9 Януари, 2022 Спирачната течност е на 1 година, не съм стъпвал въобще яко на спирачките тези дни...Но нивото сега беше до капачката, най-вероятно не са отворили при смяната за да изхвърли излишната, поне така разсъждавам... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Terje 171 #4 Отговорено 9 Януари, 2022 За да ти протече между помпата и сервото, най-вероятно изпуска задното бутало. А това няма значение колко е пълно казанчето. Щом ти е толкова пълно казанчето, провери ли, дали не се стича по него нещо и от там да подлизва до сглобката между помпата и сервото? Може първо да изтеглиш излишната течност от казанчето, да забършеш добре и да следиш, дали отново ще тече. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове