Johnny_V3 29 #1 Публикувано 14 Август, 2021 Здравейте на Всички! С моята "нова" стара Хонда вече минахме 9000км за 6 месеца! CR-V 1-ва генерация, 127к.с., автомат. Скоро ще сменям масла... Но въпроса ми е за волана. Като я взех през февруари - оправих всичко по нея, включително и рейката е рециклирана... Но понеже няма с какво да сравня - си карах спокойно, докато един познат не седна в колата и каза, че може да са ми пренатегнали рейката. Волана наистина е малко стегнат. А може и да не е..? Или е нормално, след рециклиране на рейката да се затяга волана..? Ако е стегнат волана - дали се износва рейката по-бързо? Много въпроси... А ми е неудобно да спра някой със същата Хонда и да го питам - дай да ти пипна волана... Ако може - съвет, или някой със съшата Хонда и 5 минути свободно време (в София) да се видим и да сравня, ще съм благодарен! Предварително благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #2 Отговорено 14 Август, 2021 Щом на теб ти е добра карай си я. С какво сравнява твоя приятел,че има база ако е с друга Honda CR-V I ок. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Johnny_V3 29 #3 Отговорено 14 Август, 2021 Не е с CR-V. Забравих да спомена, че сега кара Toyota Cruiser, а преди е карал Civic (горе-долу на същите години, като CR-V-то). И на мен ми прави впечатление, че при малки скорости, ако леко завия волана - той не се изправя, когато го пусна... А при по-високи скорости се изправя, но ако караш със 100, да речем, и го завиеш няколко градуса (5 да речем) - той не се връща обратно... На мен не ми е проблем, но да не товаря рейката, или нещо подобно... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #4 Отговорено 14 Август, 2021 Явно имаш проблем ,намери кой да го погледне,да кажат Софиянци къде. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #5 Отговорено 15 Август, 2021 (Редактирано) Воланът на CR-V по-принцип си е "тежък", въпреки хидравликата. От 7г. съм със CR-V 2, т.е. нямам спомен, как беше на предишните ми CR-V 1. На 2-ката се получава същото, както при теб - при леко мърдане воланът си остава там. Е, изправя се, ама мноооооого бавно. При градско каране и завои с ниски скорости също се връща бавно, и ако искам да "хвана пътя" след кръстовището се налага да помагам. Преди Авенсиса съпругата ми се вози няколко месеца с къса Витара бензин 2006-а. При нея воланът беше като перце, както при завиване, така и при връщането след това. Като се замисля, CR-V май е колата с най-тежък волан от всички, които съм имал. Редактирано 15 Август, 2021 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове