Jump to content
Yordanski

Обезвъздушаване на съединител

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте колеги, отново зов за помощ. Горната ми помпа на съединителя сълзеше, следователно ги смених и двете (горна и долна), стигнах до обезвъздушаването. Имам си на представа как се прави - правил съм го на други коли, с помпене на педала и изпускане на въздуха от долната помпа. Тук обаче нещата стоят по различен начин. Маслото стига до долната помпа, обаче педала си стои долу (не се втвърдява) и долната помпа не натиска вилката. Не знам къде да търся проблема, сигурно аз бъркам някъде и ще се радвам да ми кажете какво да правя. Благодаря :) Хонда Хр-в 2002 ляв волан D16W1

Редактирано от Yordanski

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо не отвориш пробката добре и налей в казана нова течност. Като почне да излиза долу затегни. Изчакай още малко и пак отвори. Ще бутне още въздух.

След това с помпене и затягане с още един помощник не виждам защо да не стане. Реално сп. течност не влиза още в буталото на горната помпа и затова не можеш да избутваш въздуха. Също така горната помпа ОК ли е? 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двете помпи са нови, горната се движи и нагнетява течност до долната, като отвия долната пробка изтичат няколко капки, но нито се втвърдява педала, нито долната помпа се движи. Ще пробвам това което каза, но като го правя педала долу или горе трябва да е. Течността е нова дот 4 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остави го ненатиснат. Сипи сп. течности чакай хубаво да си потече. Може да имаш парчетии от старите уплътнители на помпата. Като ти е махната капачката на казанчето и отворен долу щуцера, трябва течността да ти шурти направо. Виж ако не тече, значи е запушено нещо. Продухвай с въздуси и т.н.

Като вече се напълни с течност и може да прави налягане започваш да обезвъздушаваш с помощник, както предполагам знаеш. Нагнетяване, вадиш въздуха и затваряш щуцера. Пак натискане, въздуха при долно положение на педала затваряш. Ако ти е отворен щуцера и педала се вдигне-смуче въздух и не става работата. Аз обезвъздушавам само на самотек и става. Но не трябва да имаш никакви мехурчета по тръбите. Всяка пролет или есен източвам спирачната течност и подновявам. Просто отвъртам щуцер и чакам до поизтече 20-30 мл. Затварям и е ОК. Няма нужда от помпене и мъки.

Винаги забелязвам, че работилата в буталцата течност е кофти-тъмна и сивкава. Като дойде светлата значи е ОК. Нали знаете от къде влиза влага в сп. течност?

През маркучите! Не тръбите, а от маркучетата. 

  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Запушена пробка на долната помпа,нещо от старата мръсна течност .

Пробвай с нещо тънко да я отпушиш.

1150611938_Screenshot_20210804-113412_SamsungInternet.thumb.jpg.aa6b4494e213e408041ea530c40f1ccc.jpg

Редактирано от CARPERA

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, колата е готова благодаря за съветите. Ще кажа как го направих, може да е от полза на някой. Значи аз я обезвъздуших със спринцовка 50мл (големи мъки беше докато намеря такава) и едно маркучле, което да влезе и в долната пробка и в накрайника на спринцовката. Напълних една спринцовка с сп. течност и започнах да пълня от долу нагоре. Втория човек източваше от казанчето със друга спринцовка да не прелее. И така няколко пъти докато излязат всички мехури. След това затворих пробката на долната помпа и отидох да помпя. (Всичко до тук го правих на вдигнат педал.) Педала се беше втвърдил, но не напълно - имаше свободен ход. Напомпих няколко пъти и задържах педала натиснат, докато 2рия човек е на долната помпа да изпусне малко течността. Това го повторихме 3 пъти и педала се вдигна до максимум. Та в общи линии е това, дано помогна на някой който като мен се чуди 2 дена как аджеба се прави. Поздрави!

  • Харесвам 1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имах същия проблем но го правих с помпа за гуми от горната помпа пробих капачката и сложих една тръбичка, и без да се помпа вътре само на помпата за гуми стана.. След като приключихме запуших трабичката и готово... Ще се радвам ако съм помогнал на някой хубава вечер 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...