yopesa 2 #1 Публикувано 28 Май, 2021 Здравейте ,карам Хрв, 1.6,105к. 4х4 2000г , снощи на прибиране бях спрял на сфетофар, който се намира на баир , при потегляне с малко повечко газ (настилката беше мокра) ,гумите превъртяха леко, и се чу странен метален звук от дефернициала нещо като "щрънк" зачудих се не го бях чувал преди , (всеки ден минавам през този баир) след като излязох на равното и когато ускорих над 2000 оборота, задницата на колата взе силно да се тресе, чак във волана го усещах, задницата подскачаше леко без странни звуци или др.т. ,изключих от скорост и когато оборотите и скороста падаха, тресенето изчезна, след това отново ускорих и същото тресене се появи. Някой идея какво може да се е случило? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Дамян 1 #2 Отговорено 29 Май, 2021 Кога сменя за последно маслото на диференциала? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #3 Отговорено 29 Май, 2021 Тцъ, не ще да е от маслото. На мен ми звучи като механична повреда, нещо се е счупило, или откачило. Карето на кардана например. Или нещо в дифа. Аз бих извикал разбирач да я огледа на място за видими проблеми преди да я закарам в сервиза за обстойна проверка. Със тропане на клавиатури май няма да стане. 1 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #4 Отговорено 30 Май, 2021 Провери си тампоните на стабилизиращата щанга. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
yopesa 2 #5 Отговорено 30 Май, 2021 Благодаря за мненията, за сряда съм е записал да се разбере какво и е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
yopesa 2 #6 Отговорено 4 Юни, 2021 Днес я взех ,излезе кръстатото каре на кардана (задно) 30лв. карето и още толкова за работата. Безаварийно на всички 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #7 Отговорено 4 Юни, 2021 На 29.05.2021 г. at 7:37, Krasi-mir написа: Карето на кардана например 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове