Honda_Z 1520 #1 Публикувано 2 Април, 2021 На колко са ви оценени 10-ките по каско? Моля, който се отзове тук, да пише година, стойност и застраховател. Не мисля, че е чувствителна информация за някого. Моята дилема е, че застрахователят ми (ЛевИнс) оценява един такъв сивик 2017 твърде високо според мен. Но нека се натрупат няколко мнения и ще споделя моята база за сравнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scyberboy 175 #2 Отговорено 6 Април, 2021 (Редактирано) Ноември 2019, 1.5 турбо Екзекютив, нова от Бултрако. Алианц. ГО също е при тях (но май няма значение). Първоначално - по фактура, 56К 11.2020 (подновяване, без щети) - 50К Процентното число мисля се върти около 4. Редактирано 6 Април, 2021 от scyberboy 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BBW 2 #3 Отговорено 4 Юни, 2021 34 хил. през 2021 година, трето каско на автомобила. Тарифно число 4,38%, отстъпки по полицата 30%. Плащам реално на 3,07%. Самоучастие в щета 150 лв. Работя за тази компания и затова ще и спестя името. P.S. Няма ползвани някакви привилегии ако това си помисли някой. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1520 #4 Отговорено 5 Юни, 2021 Благодаря @scyberboy@BBW Причината за питанката ми беше следната: С предишния акорд драмата винаги беше да ми я обезценят възможно най-малко при подновяване, защото оценката беше започнала да изостава от пазарното ниво. Но сега имах обратния случай, че при първоначално сключване на полица искаха да я оценят между 40 и 45 хиляди лева. 2017 сивик хеч. Което ми се виждаше неприлично много над пазарната цена, но най-вече защото щеше да трябва и да си плащам на тази база. В крайна сметка се навиха на 36. Устройва ме. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dzrasd 104 #5 Отговорено 8 Юни, 2021 На 4.06.2021 г. at 21:49, BBW написа: 34 хил. през 2021 година, трето каско на автомобила. Тарифно число 4,38%, отстъпки по полицата 30%. Плащам реално на 3,07%. Самоучастие в щета 150 лв. Работя за тази компания и затова ще и спестя името. P.S. Няма ползвани някакви привилегии ако това си помисли някой. Можеш ли да дадеш малко информация за такива отстъпки от полици ? Само за служители ли са, има ли начини и физически лица да се възползват, каква е практиката ? Питам, защото Каското в БГ се изчислява абсурдно и не е базирано на нищо, освен цената на колата. В западните държави за каското има значение: 1. Системи за сигурност и автономно спиране 2. Дизайн на брони (колко елемента трябва да се сменят при различни тип удари) 3. Дали колата е гаражна (в Германия те проверяват дали е, ако си писал че е) 4. Опция за самочуастие при щета (първите Х лева по щетата си ги покриваш ти) За тези се сещам, има и други предполагам... Изобщо има ли изгледи да се случи нещо подобно и тук, или ще си караме на процент от оценката ? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BBW 2 #6 Отговорено 9 Юни, 2021 Отстъпките са си достъпни за всички. Въпросът е човекът срещу теб да може да ги предложи.. Отстъпките и завишенията зависят от политиката на компанията и профила на клиента и автомобила - години, адрес, история. При различните застрахователи са различни тарифните числа и размера на отстъпките, но като сума за плащане нещата са близки. Системите за сигурност не намаляват цената. Броните също не оказват влияние. Дали ще застраховащ А8 с алуминиев преден капак или Дъстер с железен, базата определяща цената е годината на произвоство. Опцията за самоучастие - аз си покривам първите 150 лева в щета, разликата до целия размер го плаща застрахователя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове