Vanio 5 #1 Публикувано 15 Март, 2021 Здравейте Имам проблем с паленето на колата. Мислех си, че причината е в акумулатора, нищо че е на 1 година. След като го заредя, пали от раз. Днес пътувах от Варна за София. Сутринта колата запали без проблем. Оставих я да поработи около 10 мин. и я загасих 20-тина минути по-късно реших да пътувам, но колата не запали. Чуваше се само едно цъкане. Пуснахме ток от друга кола, но пак само цъкане. С бутане на скорост запали. Преди Търново спрях колата и пробвах дали след, като изгася двигателя ще запали от ключа. Три пъти я гасях и три пъти палеше без проблем. Два часа след пристигането в София ми се наложи да преместя колата. С паленето нямаше проблем. Ако може съвет, какво може да причинява проблема. Стартера ли е или нещо друго. Ако може да ме насочите и към читав майстор. Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #2 Отговорено 16 Март, 2021 Бендикс ? Пробвай като цъка някой да чука по бендикса с ключ/лост. Може и да не е това де. Само предполагам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jimi 287 #3 Отговорено 17 Март, 2021 (Редактирано) Студени спойки в главното реле е проблема най вероятно, отиваш при ел, майстор и му казваш да изкара и провери главното реле мисля че беше някъде около жабката. С поялник ще ги оправи стига да разбира кво прави. А може и от издъхнал акумулатор. Редактирано 17 Март, 2021 от jimi Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #4 Отговорено 17 Март, 2021 Релето и от ляво на бушониерата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #5 Отговорено 17 Март, 2021 Вярно че имаше такъв филм с главното реле. Не че на мен ми се е случвало де. https://www.google.com/search?q=главно+реле+сивик+6&rlz=1C1AVFC_enBG901BG901&source=lnms&tbm=isch&biw=1920&bih=1057#imgrc=_-KSnkdGBUIueM Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vanio 5 #6 Отговорено 18 Март, 2021 Здравейте Благодаря много за насоките. Днес колата запали без проблем. Акумулатора е Banner на една година и още в гаранция. Ще отида да ми го замерят. Може ли да ми препоръчате читав електричар в София, район Илинден или Люлин? Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vanio 5 #7 Отговорено 27 Март, 2021 (Редактирано) Здравейте отново Проблема се оказа в четките на стартера. Струваше ми 60 лв. и след 4 часа колата беше готова. Ремонтираха ми го в едно гаражче до Сточна гара. Работят и в събота. https://goo.gl/maps/sfM7rBbZm9FK6Frd8 Редактирано 27 Март, 2021 от Vanio Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #8 Отговорено 30 Март, 2021 (Редактирано) Значи почти съм познал Редактирано 30 Март, 2021 от Executor Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове