Jump to content
mitakaailqka

Развалено копче за круиз контрол.

Recommended Posts

Здравейте, от скоро съм собственик на Honda Civic 1.8 от 2006та. Колата е с развалено копче Cruise на волана, като не се задържа натиснато както по принцип трябва. Засега съм сложил едно малко картонче, което го държи натиснато и си ползвам функцията, но все пак така не изглежда особено добре. 

По сайтове като олх хората продават само цели волани в което не виждам много смисъл, тъй като волана иначе е доста запазен. Може би в някоя автоморга ще имат само копчетата ако потърся?

Гледам в алиекспрес ето това https://www.aliexpress.com/item/4001212297273.html?spm=a2g0o.cart.0.0.21ac3c002ppLkb&mp=1 което изглежда идентично, но кабелите изглеждат по-различни от това, което са писали че е като за тази кола тук https://www.megaparts.bg/product/1859288162 и си мисля че това от алиекспрес е само за седан.

 

Предполагам че не съм единствен, който се е срещал с този проблем, някой знае ли кой е правилния модул и откъде мога да се сдобия с такъв, и дали въобще си струва ремонта? Щото с тва сваляне на волана и еърбега и тотално разглабяне сигурно няма да излезне много евтино.

 

Иначе ако имате други съвети за колата може да споделите също, благодаря!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм пробвал, не знам дали е възможно да се поправи, не съм намерил в интернет клипче някой да е ремонтирал самото копче. От това което гледах в интернет за да се изкара този модул трябва да се свали волана и тотално да се разглоби, с което не знам дали ще се справя.

На това което прати ми се струва че конекторите са различни и от двата, които бях пратил, а и цената е доста солена като за такъв чарк от алиекспрес. 

https://www.aliexpress.com/item/1005002211157099.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.66fb6ceaT3pOmz&algo_pvid=16250c22-9671-4e13-808f-6cf15ee8b230&algo_expid=16250c22-9671-4e13-808f-6cf15ee8b230-0&btsid=0b0a555316144157921652845eddcc&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ ето това изглежда същото като онова втора употреба, ама 100 лв за китайско копие като цели волани с еърбег продават в олх за 150 лв....

Като цяло тва копче е с егати тъпия дизайн, защо му е на някой въобще да изключва круиз контрола? И като се скапе да трябва да сваляш волана и да го разглобиш напълно...

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ето ти само бутони:

 

https://www.olx.bg/ad/uplavlenie-multivolan-za-honda-sivik-crv-note-e-60-volvo-s60-CID360-ID8lQhO.html

 

Пишеш грамотно, разсъждаваш рационално - няма с какво да не се справиш. Имаш само развиване и завиване. Еърбегът се държи на два винта и няколко букси.

 

Редакция: то пък цената била като за волан с бутони. Имаше преди време бутони на поносима цена...

Редакция 2: https://m.olx.bg/ad/volan-za-honda-sivik-2006g-CID360-ID82TnQ.html

 

Редактирано от Zlatozator
  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, по принцип ако беше няколко кръстати болта за да го сменя и не трябваше да се сваля волана нямаше да се замислям изобщо, ама така ми изглежда страшничко. Иначе не съм съвсем сигурен какви инструменти ще трябват, гледам по самия волан за да се разглоби до модула е кръстата отвертка, лесна работа. Мисля че нямам такъв ключ дето да се вкара за централния болт, четох и че трябва да се затегне централния болт на точно някакви нютонметри, което не знам как ще стане като нямам такъв инструмент :D. От това клипче в което разглобяват привидно същия (но различен вътре като се махне еърбега, няма пластмасови капачета на каналите за кабели от проблемния модул) волан от седан версията ползват и торкс 30 за капачето за откачане на кабела на еърбега, какъвто също нямам... Та сигурно ще трябва да го карам на майстор ако реша да го оправям. Мислех си ако някой е правил това на хечбек версията и има по-лесен вариант от свалянето на всичко, ама надали.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...