dreamitko 0 #1 Публикувано 6 Февруари, 2021 Здравейте. От една седмица съм собственик на Хонда CRV 2,2 , дизел, автоматик. Купих автомобила от свой познат. Той е закупил автомобила на 160000км и е сменил маслата на скоростната кутия и диференциала веднага след покупката. Автомобила сега е на 180000км. Маслото на двигателя го смени в деня на продажбата към мен. До тук добре, но имам въпроси, на които той не можа да ми отговори правилно, а именно: 1.- Твърди/вярвам му, че е сменил маслото на ск.кутия изцяло, като е налял 3лтр+малко /по негови спомени/, което според мен не изцяло, а частично !!! Така ли е? След колко км да сменям маслото /частично/? 2.- Твърди/вярвам му, че е сменил маслото на диференциала. Кога трябва да бъде следващата смяна, при положение че автомобила го кара жена ми рядко и няма включване на заден мост?! Как да проверя дали е налято точното количество? 3.- Къде/как да намеря щеката за проверка на нивото на маслото в скоростната кутия? Гледах Ютуб/търсих/четох как да намеря щеката, но НЕ мога да я открия при моя автомобил. Някъде около/до/под/вляво на акумулатора била, ама нищо не намирам. Притеснявам се докато не се уверя с очите си за състоянието на бистротата, и нивото на маслото. Благодаря за съветите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6133 #2 Отговорено 6 Февруари, 2021 1. Това се води опресняване и такава е процедурата, особено ако автомата си работи нормално. Следващо опресняване сле 40000 - 60000, в зависимост от режима на експлоатация. 2. Има контролна пробка за нивото. Отвиваш и трябва леко да просълзи, ако е по норма. 3. Ляво е, ако е по посока на движението. Гледаш в зоната между акумулатора / двигателя / водния радиатор. Има накраъник в горния си край - стърчащо нещо в което можеш да си пъхнеш пръста. Тук може и някой колега с такава кола да помогне сконкретна снимка. Само уточни 3-та или 4-та генерация е ЦР-В-то? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1550 #3 Отговорено 6 Февруари, 2021 (Редактирано) Попълни колега профила си с точните данни на колата. Кое точно CRV, ако е това от темата по долу мога да помогна с смяната на абсолютно всички течности и масла. Виждам че си и от Варна,близо си мога да обясня и покажа всичко. Има и телефон в профила ми. Редактирано 6 Февруари, 2021 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dreamitko 0 #4 Отговорено 7 Февруари, 2021 Колата е 2011г. трета генерация. Благодаря за инфото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1550 #5 Отговорено 7 Февруари, 2021 (Редактирано) Ако колата е Honda CR-V 3 2.2 i-DTEC 4WD - 150 коня дизел АВТОМАТ N22B3 фейс. Тук е щеката за автомата,на снимката се вижда плюсовата клема на акумулатора,това да ти е отправна точка. Редактирано 7 Февруари, 2021 от CARPERA 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове