georgiev87 0 #1 Публикувано 3 Февруари, 2021 Здравейте,имам леки съмнения за проблем в колата.Надявам се да разбера от вас дали са основателни.При нормално ускорение на автоматика между 40 и 50 км от няколко месеца възниква леко притрисане(в рамките на 2-3 сек.),след това нормално си се ускорява.Ако реша да я форсирам по бързо не се появява притрисането. От година и половина я карам,в началото го нямаше това.Изминал съм към 15 000 км с нея(колата е на 280 000 реални км).Въпроса ми е дали е сигнал описаната ситуация да посетя сервиз.Благодаря предварително на всички,които се включат за съвет. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #2 Отговорено 3 Февруари, 2021 Здравей колега. Маслото на кутията на какви километри е? Описаното от теб включва и проблеми по ходовата част. Вибрации при набиране има и при карета, полуоски и др. По-запознатите колеги сигурно ще се изкажат по темата, но моя съвет е да минеш все пак през компетентен сервиз. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mirott 4 #3 Отговорено 3 Февруари, 2021 Вероятно проблем с вътрешно каре. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgiev87 0 #4 Отговорено 3 Февруари, 2021 На посочените горе 15 000 км,при закупуването на колата е сменено на скоростната кутия маслото,а на двигателя е обичайната смяна в годината веднъж. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #5 Отговорено 3 Февруари, 2021 Off Topic На автомата маслото трябва да е ATFDW1 на Хонда, дано да са ти сложили такова. Може би е ОК и с други масла, но малко хора са готови да експериментират. С всяка втора да речем смяна на маслото също е добре да се сменя и външния филтър с ОЕМ. Колкото до двигателя маслото веднъж годишно е много относително. Зависи колко км изминаваш за година. Аз го сменям по два пъти на 8-9 К км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgiev87 0 #6 Отговорено 4 Февруари, 2021 Преди 17 часа, Ivan_Ch написа: Покажи скритото съдържание На автомата маслото трябва да е ATFDW1 на Хонда, дано да са ти сложили такова. Може би е ОК и с други масла, но малко хора са готови да експериментират. С всяка втора да речем смяна на маслото също е добре да се сменя и външния филтър с ОЕМ. Колкото до двигателя маслото веднъж годишно е много относително. Зависи колко км изминаваш за година. Аз го сменям по два пъти на 8-9 К км. Възможно е да съм се филмирал,при равномерно подаване на газ не го прави тоя проблем,днес я карах 4 часа и не отчетох такова придърпване.За смяната на маслото на скоросната кутия на колко км ми препоръчваш да го сменям,някъде четох,че между 30-50 хил.км е нужна подмяната му,но това е относително.Благодаря,предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #7 Отговорено 4 Февруари, 2021 Off Topic Колега, ползвай търсачката. Така ще успееш да откриеш нужната информация сам а не да чакаш някой да ти я даде пречупена през неговите разбирания. Аз маслото на автомата го опресних на 40К км понеже карам доста градско. Относно вибрациите, които описа като посетиш сервиз и ти се изяснят нещата, напиши каква е развръзката за да си полезен на някой след теб. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове