kitty 177 #1 Публикувано 10 Декември, 2020 Здравейте колеги, Става въпрос за колата на майка ми (японски хеч D15Z6 1998 година) , който автомобил не съм виждал отдавна понеже живеем на голямо разстояние. По описание на проблема колата работи без никакви проблеми, без да мени оборотите и да има каквито и да било сигнали за проблем. В момента в който времето стане мъгливо или валежите са силни, колата спира да пали. Свещите са нови, няма газ, акомулатор на няма и половин година. Ако някой тук е имал сходен проблем, нека сподели опит с решаването му. Благодатя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gamencerista 53 #2 Отговорено 10 Декември, 2020 Провери капачката на делкото. Най-вероятно е спукана и влиза влага. 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #3 Отговорено 10 Декември, 2020 Минах през това приключение три пъти. На първото ми CR-V 1 капачката беше здрава, но липсваше пружинката, която дава контакт между бобината и капачката. При първите есенни дъждове отказа да пали сутрин. На следващото ми CR-V 1 пружинката си беше там, но тотално ръждясала. Същата работа - отказа да пали на влага. На съпругата ми - Ровер 416sli с D16Y3 двг при същите симптоми - отказа да пали на влага, се оказаха 2 кабела на свещите. На външен оглед си бяха ОК, ама как ги напънах при лулите и се скъсаха. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitty 177 #4 Отговорено 11 Декември, 2020 Благодаря за отговорите. Оказало се миниатюрна дупка в бобината. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове