doktotra 19 #1 Публикувано 11 Ноември, 2020 Здравейте, колеги! Таблото ми прави проблеми, например стрелката на температурата понякога пада и пак си идва на мястото, някои от крушките на подсветка спира и след като чукна таблото се оправя. Някой да се е сблъсквал с проблема, ако да може ли да даденякакви насоки за отстраняването му? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_pileto_ 44 #2 Отговорено 11 Ноември, 2020 Сваляш таблото, и го даваш на някой който знае как се държи поялник, за да презапои където каквото има студени спойки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doktotra 19 #3 Отговорено 11 Ноември, 2020 Проблема е, че нямам доверие на електричарите които знам. Въпроса ми беше ако някой се е пробвал сам да каже дали се е справил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Led 9 #4 Отговорено 13 Ноември, 2020 Мога да потвърдя, че стрелката на температурата се оправя с презапояване изводите на индикатора към платката. Трябва ти мощен поялник 100W понеже тези изводите са доста дебели - сечение 1.5-2 квадрата. Достъпа до платката е лесен. Само сваляш внимателно задния капак. Контактите на крушките също са достъпни и могат да се почистят. Най-вероятно това им е проблема. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doktotra 19 #5 Отговорено 15 Ноември, 2020 Колега @Led, под контактите на крушките имаш предвид мястото където фасунката контактува с платката нали така? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Led 9 #6 Отговорено 18 Ноември, 2020 Да Точно това колега. А случайно бутона на таблото да ти прави проблеми? При мен сработваше трудно. Трябваше да натискам доста силно за да сработи. Така най-вероятно съм повредил спойката на температурния индикатор. Тя се намира точно над този бутон. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doktotra 19 #7 Отговорено 18 Ноември, 2020 Бутона за ресетването на временния пробег ли имаш предвид?Ако да, трябва да го задържа повече време, но работи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Led 9 #8 Отговорено 18 Ноември, 2020 Точно този бутон да. С кратки натискания се превключва между външна температура-->Trip A-->Trip B. Продължителното задържане, нулира пробега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doktotra 19 #9 Отговорено 18 Ноември, 2020 Аз обаче нямам външна температура, възможно ли е да няма сензор? Или проблема е друг. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Led 9 #10 Отговорено 18 Ноември, 2020 Само климатроника го има този сензор. Ако си с ръчно управление (трите въртока) е нормално да го няма. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове