Jump to content
fantazor

Проблемен фар

Recommended Posts

 Здравейте Колеги,

 

Имам сериозен проблем с фара (предполагам, че е запалката). Започна в началото да не плаи веднъж на 10-тина включвания. После почна да пали само веднъж на 10-тина включвания. И в момента пали единствено сутринта след като не е карана и след това не иска да запали втори път през деня. (не е от крушката. Вече изгорях със 70 лв за нова). С оригиналните ксенонови фарове съм. 

 

Проверих в Хонда за цената на целия модул и ми казаха 600 лв. 😵 На старо да се купи целия фар знаем също колко струва. Някой има ли предложения за алтернативи в тази ситуация? Дали някой не продава само модула или пък да може да се рециклира някъде в сервиз? (в София съм)

 

Предварително благодаря

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, при такъв проблем първо разменяш крушките за да изключиш тях. Това при теб вече не е актуално. Второто е да размениш местста на запалките. Трудно е, но не е невъзможно, без да сваляш фара и бронята. Ако проблема се запази на този фар, тогава остава баласта на ксенона. Той е под фара и там вече няма как да се размине без свалянето на бронята и фара. Предполагам си проверил буксата на баласта да не би да не е включена добре. Описания от теб проблем ми прилича на проблем със запалката, но не бързай да купуваш докато не локализираш проблема. Иначе има автърмаркет запалки и баласти, които вършат работа. Аз лично запалка втора ръка не бих купил понеже са им слабо място. За крушката, която си купил не се кахъри. Хубаво е да имаш резервна въпреки, че ако я сложиш нея заедно със стара ще има осезаема разлика. Ако си я купил онлайн по закон можеш да я върнеш в оригиналната и опаковка в определен срок. 

Редактирано от Ivan_Ch

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря, колега.

 

Наистина, крушката вече съм изключил като вариант. Прав си - ще я пазя за резервна.

 

Буксата на баласта си е добре. Проверих я специално. Наистина най-вероятно е запалката.

 

Извинявам се за глупавия въпрос, но какво е 'автърмеркет' и къде точно да търся? (просто до сега винаги съм си правил колата в сервиз и с оригинални части, тъй като наистина си я обичам. В случая се налага да търся други варианти, тъй като 600 лв за нещото подобно вече ми идва в повече :(

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Автърмаркет е всяка част различна от оригиналната. Съответно цената и надеждността и са различни. Масово са произведени в Китай и за едни 60-80 лв се намират по сайтовете за продажби.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря! Можеш ли да ме насочиш към конкретен сайт?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...