fantazor 0 #1 Публикувано 8 Ноември, 2020 Здравейте Колеги, Имам сериозен проблем с фара (предполагам, че е запалката). Започна в началото да не плаи веднъж на 10-тина включвания. После почна да пали само веднъж на 10-тина включвания. И в момента пали единствено сутринта след като не е карана и след това не иска да запали втори път през деня. (не е от крушката. Вече изгорях със 70 лв за нова). С оригиналните ксенонови фарове съм. Проверих в Хонда за цената на целия модул и ми казаха 600 лв. 😵 На старо да се купи целия фар знаем също колко струва. Някой има ли предложения за алтернативи в тази ситуация? Дали някой не продава само модула или пък да може да се рециклира някъде в сервиз? (в София съм) Предварително благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 317 #2 Отговорено 8 Ноември, 2020 (Редактирано) Колега, при такъв проблем първо разменяш крушките за да изключиш тях. Това при теб вече не е актуално. Второто е да размениш местста на запалките. Трудно е, но не е невъзможно, без да сваляш фара и бронята. Ако проблема се запази на този фар, тогава остава баласта на ксенона. Той е под фара и там вече няма как да се размине без свалянето на бронята и фара. Предполагам си проверил буксата на баласта да не би да не е включена добре. Описания от теб проблем ми прилича на проблем със запалката, но не бързай да купуваш докато не локализираш проблема. Иначе има автърмаркет запалки и баласти, които вършат работа. Аз лично запалка втора ръка не бих купил понеже са им слабо място. За крушката, която си купил не се кахъри. Хубаво е да имаш резервна въпреки, че ако я сложиш нея заедно със стара ще има осезаема разлика. Ако си я купил онлайн по закон можеш да я върнеш в оригиналната и опаковка в определен срок. Редактирано 8 Ноември, 2020 от Ivan_Ch Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fantazor 0 #3 Отговорено 8 Ноември, 2020 Много благодаря, колега. Наистина, крушката вече съм изключил като вариант. Прав си - ще я пазя за резервна. Буксата на баласта си е добре. Проверих я специално. Наистина най-вероятно е запалката. Извинявам се за глупавия въпрос, но какво е 'автърмеркет' и къде точно да търся? (просто до сега винаги съм си правил колата в сервиз и с оригинални части, тъй като наистина си я обичам. В случая се налага да търся други варианти, тъй като 600 лв за нещото подобно вече ми идва в повече ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 317 #4 Отговорено 8 Ноември, 2020 Автърмаркет е всяка част различна от оригиналната. Съответно цената и надеждността и са различни. Масово са произведени в Китай и за едни 60-80 лв се намират по сайтовете за продажби. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fantazor 0 #5 Отговорено 8 Ноември, 2020 Благодаря! Можеш ли да ме насочиш към конкретен сайт? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове