evuca84 0 #1 Публикувано 17 Октомври, 2020 Колата я карам от месец и влиза в авариен режим на 4_5 се получава. След като я загася за няма и минута се оправя. Качвах я на диагностика и показа дебитомер. Дали това би била причината да забива. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
evuca84 0 #2 Отговорено 17 Октомври, 2020 Ако някой има идея каква би била причината да забива да сподели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
viktor11 92 #3 Отговорено 18 Октомври, 2020 Това е хроничен проблем на турбо дизела като се кара на къси разтояния и в ниски обороти. Зацапва се геометрията на турбината. Оправя се като се изкарва по често на дълги пробези ( дизела обича дълъг път) и се кара на малко по високи обороти. Другото което правя аз слагам по малко добавка на бардал BDC при зареждане. А на около 10 хил на STP Ultra 5 in 1. От тогава проблема изчезна вече над 70 хил км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
evuca84 0 #4 Отговорено 18 Октомври, 2020 На диагностика ми показа дебитомер Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
evuca84 0 #5 Отговорено 18 Октомври, 2020 Направо е изнервящо шофирането така като забие те ограничава с 100 км. Като се изгаси и се запали пак всичко се оправя до следващото забиване Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
evuca84 0 #6 Отговорено 18 Октомври, 2020 преди 6 минути, viktor11 написа: Това е хроничен проблем на турбо дизела като се кара на къси разтояния и в ниски обороти. Зацапва се геометрията на турбината. Оправя се като се изкарва по често на дълги пробези ( дизела обича дълъг път) и се кара на малко по високи обороти. Другото което правя аз слагам по малко добавка на бардал BDC при зареждане. А на около 10 хил на STP Ultra 5 in 1. От тогава проблема изчезна вече над 70 хил км. И вие ли сте с такава хонда вашата забивала ли е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #7 Отговорено 18 Октомври, 2020 Кой мотор? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
evuca84 0 #8 Отговорено 18 Октомври, 2020 (Редактирано) 1.7 cdti 2005г Редактирано 18 Октомври, 2020 от evuca84 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
viktor11 92 #9 Отговорено 19 Октомври, 2020 (Редактирано) Да и аз имам такава и знаех че това и рейката им е проблем ако може така да се нарече. Най често се оправя по начина който описах по горе. А ако проблема е от дебитомера сваля се и със спрей спецялно за дебитомер и датчици се почиства. Не ползвай wd40. Почисти и МАР сензора със същия спрей. Редактирано 19 Октомври, 2020 от viktor11 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове