shadowdots 1 #1 Публикувано 1 Октомври, 2020 Здравейте, вентилаторът ми започна да стърже и реших да го сваля и да пробвам да го смажа, но след като го отворих видях че четките са заминали. Отидох до моргата и взех вентилатор от същата кола, само че с десен волан, като човекът ме убеди че разлика няма и видимо наистина няма. Когато го сложих обаче, вентилаторът се въртеше с пълна сила, но не излизаше въздух от духалките. След като го свалих забелязах че перката се върти в обратната посока и нещата се изясниха. Това което направих е, че обърнах + и - на кабела и вентилаторът смени посоката в правилната и всичко работи както трябва. Реално вентилаторът е едно към едно с разликата на надписана наобратно стрелка. Дори и буксата е по същия начин и на двата вентилатора. Глупавият ми въпрос е дали съм постъпил грешно и ще окаже ли това влияние върху живота на вентилатора? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
firediesel 57 #2 Отговорено 1 Октомври, 2020 Не би трябвало да има проблем 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #3 Отговорено 1 Октомври, 2020 И според мен не би трябвало да има проблем. Може би при някои както фаровете, така и други прибори се управляват по +, а други по - Явно десния волан са с друга инсталация. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #4 Отговорено 2 Октомври, 2020 Смени перките на двата вентилатора, че в момента е малко неефективен, както и ще се натоварва малко повече. Не че е голяма драма де. Разликата във вентилаторите не е само посоката, а и перките са различни. Едната бута надясно, другата наляво, от там и ъгъла на лопатите на перките е различен. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
shadowdots 1 #5 Отговорено 2 Октомври, 2020 Да, днес докато разглеждах стария вентилатор видях че лопатките са под ъгъл. Ще пробвам да ги сменя перките, въпреки че на стария вентилатор перката я свалих с доста зор. Иначе няма логика да произвеждат два различни вентилатора само с разлика в посоката на въртене. Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #6 Отговорено 2 Октомври, 2020 А защо не пробваш да смениш четките на стария, ако само това му е дерта ще изкара още доста време. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове