agito89 0 #1 Публикувано 2 Септември, 2020 (Редактирано) 🙄здравейте от скоро съм собственик на honda civic 9 г.2013год. днес реших да я обслуя масла филтри и ремък и днес разбрах че е верига а не обикновен с ремък някой знае ли кога трябва да се смени Редактирано 3 Септември, 2020 от Pavel_Pavlov Конкретизиране на заглавието Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 771 #2 Отговорено 2 Септември, 2020 Когато се разтегне, няма фиксиран интервал, може и въобще да не се наложи да я сменяш. На колко километра е колата, с какъв двигател е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
agito89 0 #3 Отговорено 2 Септември, 2020 1.6 дизел на 180хил. Ръчна скоростна кутия 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 771 #4 Отговорено 2 Септември, 2020 Ако са реални мисля, че е рано да мислиш за верига, особено ако няма никакви признаци. Карай си колата със здраве, като й дойде времето ще си каже. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #5 Отговорено 3 Септември, 2020 Все пак това колко е разтегната може да се провери, има белези които удостоверяват това. Доброто мазане на веригата също е от значение за живота и,както и на какво натоварване е подложен двигателя. Какво масло сложи. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
agito89 0 #6 Отговорено 3 Септември, 2020 Castrol EDGE 5W30 колата е с реалните км. Утре ще се смени маслото както и пистовия ремък купил съм накладки на марка COTEC Доволен съм за сега от тази кола Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Daniel.at 2 #7 Отговорено 9 Септември, 2020 От почти 3г имам Сивик 2015г 1.6 i-dtec. Обслужвам я само в Honda засега! Масло 10-15хил. в зависимост от карането. Спирачна течност на всеки 3год.Антифриз на всеки 100хил.Масло в скорости на всеки 120хил.Това е по книжка! Не подценявайте горивния филтър на всеки 30хил.За 130 000хил.км единствено извън обслужването съм сменил сензор за наличие на вода в горивния филтър и нищо друго!Веригата в мотора не е предвидена да се сменя като консуматив!Регенерация ако се кара само в града прави на всеки около 600км като не е необходимо да карате на магистрала или висока предавка. Изключително безпроблемен автомобил! Със здраве да си я карате! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #8 Отговорено 9 Септември, 2020 On 9/3/2020 at 4:43 PM, agito89 said: Castrol EDGE 5W30 колата е с реалните км. Утре ще се смени маслото както и пистовия ремък купил съм накладки на марка COTEC Доволен съм за сега от тази кола Спокойно може да се кара с 0w30. Дори сега зимата ще е по-добре за мотора ти. Както и не повече от 10хил км в зависимост от пробег може и на помалко да се смени, тоест ако повече ти е градското 80% преди 10 хил.км сменяш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slavi_vd 1 #9 Отговорено 8 Декември, 2021 На 9.09.2020 г. at 13:58, Daniel.at написа: Не подценявайте горивния филтър на всеки 30хил. Само филтър ли сменяш на 30к или датчика!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Daniel.at 2 #10 Отговорено 8 Декември, 2021 (Редактирано) За 80 хил. смених два филтъра и един датчик. Препоръката от Хонда е да се сменя датчика с всеки филтър,обаче смених датчика когато даде грешка. Преди седмица пак сменях горивния филтър, но без датчика! Редактирано 8 Декември, 2021 от Daniel.at Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slavi_vd 1 #11 Отговорено 8 Декември, 2021 Ясно,Мерси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове