Jump to content
Trapp

Хонда Акорд 2.0 2007,скоростна кутия

Recommended Posts

Здравейте, от скоро изпитвам известен проблем при превключване на скоростите. Проблемът е само от 1ва към втора, сякъш нещо дърпа лоста и от там трудно се превключва. Проблемът се случва по често, когато превключа по бързичко, останалите позиции си влизат идеално. Можете ли да ме насочите, къде да погледна. Пръскал съм с WD-40 отпред под капака, където се движат лостчетата, когато превключвам, но няма явен ефект. Явно нещо е за смяна, но и представа си нямам къде да погледна първо. Бих се радвал ако е нещо дребно... Благодаря за отделеното време. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как е педала на съединителя? Ако е тежък може да е за смяна...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята кола е съвсем същата като твоята и съм я спрял от движение в гаража си в Бристол , защото вирусът ме блокитра в БГ за сега... :)

А ако не е в движение, на място при натиснат съединител на изгасен и неизгасен двг. как е?

Забравил съм лостчетата как изглеждат, но си струва на място при запален двг./съединител да включваш 1-2ра няколко пъти на място и друг да гледа кое лостче се движи и дали няма някакъв луфт.

Струва си на изгасен двг. да си на 1-ва, а другият да държи лостчето да не мърда, а ти да опитваш леко напред/назад да включваш 2-ра и да видиш дали няма луфт по лостовете от лоста за скорости до лостчето отвън.

Ако не е в лостчетата, щом го има само на 1-2ра, не е съединителя и вероятно е в скор. кутия...

 

Редактирано от JapCar

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На място, при изгасен и запален  двигател проблеми няма. Съединителят от както карам колата(2 години), не е станал по тежък,поне аз не виждам разлика. Ще накарам някой да превключва, докато аз гледам отпред под капакът, движенията и прочие. До колкото ми е известно, там ако нещо се сменя, си се изисква прецизност. Не е като да си смениш дискове с накладки... Ще започна от въпросните водачи, ако не локализирам проблема, това означава че е кутията. Ремонт който за съжаление, на дали ще мога да си позволя. Особено в страна като Англия. Няма по големи измамници от тук... И най простият механик в БГ ще свърши повече работа, за по малко пари, а тук.... Тук просто ще ти вземат паричките и ще те пуснат по линията. Само за справка, нещо което ми се случи преди месец. Дойде време за смяна на задни дискове с накладки. Съответно отидох до Хонда и попитах, колко биха ми излезнали, задните дискове с накладки(цената е само за частите) . Отговорът беше 220 паунда... Казах му, че ще си помисля и обърнах. Минавам аз на другият ден и какво да видя,доставчик на части им доставя части. Името на ванът беше на локалният магазин за части, на близо. Съответно посетих въпросният магазин за части, попитах там, колко биха ми стрували въпросните дискове с накладки,за средно-добро качество. Отговорът беше 80 паунда... А предишният ден, Хонда ми обявиха цена от 220£. Какво излиза в крайна сметка, че Хонда си пазарува части от въпросната компания и ги пробутва за оригинални... Знам че тук англичаните, грам не обръщат внимание на такива подробности, но все пак. Това си е чиста измама, да се пазите... Благодаря за отговорите. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак провери лостчетата, но щом на място  със запален/изгасен двг няма проблем, нещата отиват на синхронизатори вътре..., но моето са теоретични разсъждения, не съм се занимавал със скоростни кутии.

Не знам, защо си ходил въобще в Хонда за тази проста операция...всеки малък гараж/индиец ще свърши работата доста по-евтино. Ако имаш сръчност и инструменти би могъл сам да ги смениш като изгледаш някой клип в ютюб...

А защо не проверяваш първо в ибея, там е най-ниско и по цената може да се ориентираш за някакво средно качество..., би трябвало да знаеш, че няма да караш тая кола дълги години, колите там се сменят често, та за какво са ти скъпи части, следващият собственик никога не оценява това...

https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2334524.m570.l1311&_nkw=honda+accord+rear+brake+discs&_sacat=0&LH_TitleDesc=0&_osacat=0&_odkw=accord+rear+brake+disks

И да, всички услуги в UK са безумно скъпи, в Хонда вероятно часовата ставка е около £100/час, но работникът там взима малка част от тях, вероятно 13-15... Все пак бизнесът върви, защото по-голямата част от местните се раждат с две леви ръце боднати в г.зъ и смятат, че "аз изкарвам кинти с това което мога и плащам на друг за всичко останало..." 

Редактирано от JapCar

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...