Abonim 0 #1 Публикувано 20 Август, 2020 Колеги, въпросът ми е следния: Има ли разлика в предната броня на фейслифта между бензиновите и дизеловите автомобили? Може ли броня от дизел да се сложи на бензинова? И още един въпрос - може ли броня с халогени да се сложи на акорд без халогени? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #2 Отговорено 20 Август, 2020 Не мога да отговоря на всички въпроси, вероятно няма разлика, но има разлика с преди фейслифта- халогените са съвсем различни. Незнайно защо на пре фейслифта употребявани халогени има много и евтини, а фейслифтовите са търсени и скъпи... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 44 #3 Отговорено 21 Август, 2020 (Редактирано) Не съм на 100% сигурен, но според мене броните са идентични между дизел и бензин фейслифтови. Относно халогените (фаровете за мъгла), те са капачки и съответно са заменяеми и не са реално част от бронята. Тоест няма значение, можеш да имаш или капачки без халогени или капачки с халогени. Относно черните пластмаси в страни от капачките, те са различни! При дизела страничните пластмаси (отново тип капачки) изглеждат така: Между другото това горе са снимки от моя акорд, преди 3 години и сега Имат 1 разделителна лента, като тази от шофьорската страна е с дупка за да влиза въздух към интеркулера. При бензина изглеждат така: Очеизвадна е разликата в страничната капачка. Вместо 1 лента има 3. А при Type S, нещата са коренно различни: Още една разлика има, която не е свързана с дизел/бензин и това е дали колата има фабричен ксенон. При наличието на такъв, предната броня има дупки и капачки за пръскалки на фаровете. Това е, което знам, дано ти свърши работа Редактирано 21 Август, 2020 от smirky Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Abonim 0 #4 Отговорено 21 Август, 2020 Много благодаря за отговора! Предполагам, че разликата в решетките на дизел и бензин е само външния вид, т.е. няма проблем да сложа броня от дизел на бензинов автомобил? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 44 #5 Отговорено 21 Август, 2020 (Редактирано) За решетката не мога да отговоря. Определено ми изглеждат еднакви, пък и те реално нямат никаква цел освен визия и охлаждане. Това обаче не важи при Accord 2.4 Автоматик с адаптивен круиз контрол, там решетката има разлика и тя се забелязва в емблемата, понеже има сензор в нея: Първата е с ACC, втората е моята, без ACC, третата е от Type S. Ако нямаш ACC и решетката, която търсиш съответно и тя няма ACC, значи всичко е точно. Принципно ACC-то е МНОГО рядко и скъпо, та така... преди 21 минути, Abonim написа: Предполагам, че разликата в решетките на дизел и бензин е само външния вид, т.е. няма проблем да сложа броня от дизел на бензинов автомобил? Както казах по-горе, няма разлика дори и във външния вид (според мен), освен капачките в страни от халогените. Те се сменят. Прочети внимателно Редактирано 21 Август, 2020 от smirky Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #6 Отговорено 21 Август, 2020 Преди 1 час, smirky написа: Още една разлика има, която не е свързана с дизел/бензин и това е дали колата има фабричен ксенон. При наличието на такъв, предната броня има дупки и капачки за пръскалки на фаровете. Това е, което знам, дано ти свърши работа Не знам дали ксенона е критерия, моята е без ксенон и има пръскалки за фаровете, които никога не съм пробвал... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 44 #7 Отговорено 21 Август, 2020 преди 5 минути, JapCar написа: Не знам дали ксенона е критерия, моята е без ксенон и има пръскалки за фаровете, които никога не съм пробвал... Да, странно А знаеш ли си историята на фаровете и бронята? Ако не, аз веднага бих заподозрял, че е имало удар и смяна на фарове например, с по-евтиния вариант. Имаш ли ръчно нагласяне на моторчето? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #8 Отговорено 21 Август, 2020 (Редактирано) преди 37 минути, smirky написа: Да, странно А знаеш ли си историята на фаровете и бронята? Ако не, аз веднага бих заподозрял, че е имало удар и смяна на фарове например, с по-евтиния вариант. Имаш ли ръчно нагласяне на моторчето? Първо е в Англия, може за там да е различно, второ не знам, може нещо да е сменяно преди мен... Мисля, че фаровете се наклоняват ръчно, но може и да съм забравил, цяло лято съм в БГ, а тойотата тук е така... Редактирано 21 Август, 2020 от JapCar Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Alex__ 4 #9 Отговорено 21 Август, 2020 15 hours ago, smirky said: Още една разлика има, която не е свързана с дизел/бензин и това е дали колата има фабричен ксенон. При наличието на такъв, предната броня има дупки и капачки за пръскалки на фаровете. Това е, което знам, дано ти свърши работа Моята също е от Англия (купих я от първи собственик) с пръскалки и ръчно нагласяне на фаровете, но няма ксенон. Проверявал съм я за удари, но нищо не излиза... Трудно ли е инсталирането на оригинална ксенон система от същия модел? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #10 Отговорено 22 Август, 2020 За оригинален ксенон, трябва да смениш фаровете. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Alex__ 4 #11 Отговорено 22 Август, 2020 @jijane Значи ще пия една студена вода(играх си 1 час да го свалям) и отива в продавалника😁 Ще се слага лед на къси/дълги. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове