nikinta 4 #1 Публикувано 12 Юли, 2020 Здравейте колеги по Харви и приятели ! Петък вечерта в Банкя скъсах пистов ремък на сервото на моето HR-V 1999 г. Изведнъж волана и спирачката ми се втърдиха и едвам овладях колата и успях да отбия вдясно и да спра ! Отворих капака и установих скъсан пистов ремък и още един наранен и откачен от попаднала част от скъсания под него ! Само този към алтернатора беше останал здрав ! Не посмях да прибирам колата в София - Обеля без серво по тъмно и затова на другия ден събота сутринта с пътна помощ и срещу 40 лв. я докрах пред сервиза на Мици в Обеля ! Моя доверен сервиз не работи събота и неделя , а колата ми е крайно необходима за понеделник и вторник и затова бях принуден да сменя трите ремъка в квартала при Мици ! Трите ремъка при този Мици и поставянето им при него ми излязоха 80 лева ! Платих му и си взех колата , но прибирайки я установих , че на празни обороти тресе и вибрира ! След като поразгледах внимателно видях , че преден ляв тампон за двигателя , които е пред ремъците и са го сваляли , за да ги сменят е 100% прясно нарязана гумата на тампона с нещо метално ! Втулката на двигателя с остатъци от гума по нея свободна в голямата втулка на тампона също с остатъци от гума по нея пресно накъсана ! Но,.....нищо не мога да докажа ! А понеделник и вторник съм плътно зает от тъмно до тъмно и с колата трябва да измина около 130 км. ! Да рискувам ли ? Възможно ми е да сменя тампона едва в сряда ! И коя марка тампон да предпочета : FEBEST за 50 лв. или GSP за 23лв . ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikinta 4 #2 Отговорено 12 Юли, 2020 Снимката не е от моята кола ! Показвам мястото на тампона . С червената стрелка показвам къде е разкъсал гумата ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikinta 4 #3 Отговорено 12 Юли, 2020 https://www.autopower.bg/тампон-на-двигател-gsp-honda-hr-v-gh-1.6-16v-514407-g7368c108-i3045112.html BB-gsp-honda-hr-v-gh-1.6-16v-514407-g7368c108-i3045112 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #4 Отговорено 12 Юли, 2020 Тоя тампон няма функция да гази вибрации и е невъзможно да имаш такива дори да го няма. Грешката на сервиза е че най вероятно при демонтажа са го скъсали което се случва когато е стар и не са ти казали . 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikinta 4 #5 Отговорено 12 Юли, 2020 (Редактирано) Преди този ремонт / поставянето на ремъците / тампона беше здрав и нямаше вибраций ! Тои се вижда м/у гумата и пластмасовата кора - там има кръгъл отвор и тампона се вижда чудесно и аз го следя ! След ремонта тампона е скъсан и има вибраций ! Каква тогава е функцията на този тампон според теб колега, и мога ли да мина 130 км. така ? Редактирано 13 Юли, 2020 от kvd74 Не цитирай предходното мнение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #6 Отговорено 12 Юли, 2020 Айде като се вижда прекрасно , го снимай как е монтиран , скъсан и тн . Преди да го подмениш . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikinta 4 #7 Отговорено 12 Юли, 2020 Сега , както е скъсан - гледам го и се чудя ! Втулката на двигателя седи по средата на големия кръг на тампона ! Явно този тампон не носи никаква тежест от двигателя ! Тогава за какво е ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikinta 4 #8 Отговорено 12 Юли, 2020 преди 4 минути, fenabg написа: Айде като се вижда прекрасно , го снимай как е монтиран , скъсан и тн . Преди да го подмениш . Утре по светло ще го снимам и кача снимката тук ! Но въпроса ми е спешен ! Мога ли да мина 130 км. без поражения с този скъсан тампон ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #9 Отговорено 12 Юли, 2020 (Редактирано) преди 4 минути, nikinta написа: Тогава за какво е ? Като се скъса задния зад мотора , да поема товара докато някой се сети да го смени . можеш Редактирано 12 Юли, 2020 от fenabg 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikinta 4 #10 Отговорено 12 Юли, 2020 преди 3 минути, fenabg написа: Като се скъса задния зад мотора , да поема товара докато някой се сети да го смени . можеш Колега, БЛАГОДАРЯ ! Трябва ли да внимавам за нещо ? Скорост , обороти , форсиране ...... ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1583 #11 Отговорено 12 Юли, 2020 (Редактирано) Off Topic преди 17 минути, fenabg написа: Като се скъса задния зад мотора , да поема товара Тъкмо разглеждах схема на окачването на двг. Гледам, тоя тампон (и още един такъв откъм скоростите) местните му викат "stopрer", и се зачудих какво точно стопира. Сега ми се изЯсни - стопира двг да не избяга през радиатора, ако дадеш резко газ и се скъса задния тампон. Редактирано 12 Юли, 2020 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове