Rogue123 1 #1 Публикувано 22 Юни, 2020 Здравейте, знам, че има много теми по въпроса. Но точен отговор не намерих, само една колежка е писала за подобен проблем, но решение няма. Та зимата като позагрее колата почна да ми свети едновременно лампата за ABSa и ръчната спирачка. Съответно ABS спира. Закарах я в 2 сервиза. Единият твърди, че долял малко спирачна течност и угаснала. Само че като я взех пак светеше. Каза, че не може да помогне. Закарах я другаде и там нищо. С течение на времето почнаха да светят постоянно. Имах случай, когото беше доста студено през ранната пролет и угаснаха. Тогава умишлено се питах да занеса и ABS-ът сработи. Аз проверих по едната, по другата букса, не индикира грешка на таблото. Нарочих датчика за ниво, пробвах с окъсяване, без, мерих го първо, няма промяна. Мерих акумулатора и там е без забележки /12.3V в покой, 13,9V на запалена/. Изчерпих се малко откъм идеи. Според мен колата си спира нормално, при мен са сменяни задни дискови и накладки, предните са си ОК според майстори/механици, гумаджии/ и всички, при които съм бил. На другата заплата ще сменя и спирачната течност, че сигурно не си знае годините. Някакви насоки? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
heaT 4 #2 Отговорено 22 Юни, 2020 Здрасти, има една пластина, която прави контакт с ръчната, доколкото помня, мисля че въпросната служи за индикация на таблото дали е дръпната или не.Моята ръчна светеше по същия начин, заедно с ABS-а, но след като я почистихме проблема се реши - не правеше добър контакт.Колата ми не е същата, но е горе-долу същите години на производство, така че може проблема да е породен от това и при теб. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rogue123 1 #3 Отговорено 22 Юни, 2020 Много благодаря, за съжаление не се оказа от там. Поне изчистих всичко наоколо Установих, че като се дръпне ръчната се усилва лампата, ако е някакво допълнително указание. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rogue123 1 #4 Отговорено 24 Юни, 2020 Смених спирачната течност. На машина. Промяна няма. Наистина ли никой няма идея? Идея за сервиз в Стара Загора? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #5 Отговорено 24 Юни, 2020 (Редактирано) http://www.hondaworld.ru/manuals/civic95-97_19-68.htm От тук: https://forums.hondabg.com/topic/102037-civic-6та-ген-сервизни-ръководства/?do=findComment&comment=1057474006 Редактирано 24 Юни, 2020 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rogue123 1 #6 Отговорено 1 Юли, 2020 (Редактирано) И тук ударих на камък. Да обобщя грешки не може да намери, изгорели бушони няма, спирачките са ок, нова спирачната течност , сменени крушки в стоповете, почистен датчик за ръчната под нея. Светят постоянно абс и ръчна, като дръпна ръчна, светва по-силно лампата. Абсът не работи. Все си мисля за капачката на спирачната течност. Проверих я с мултицета , дава различни стойности, в зависимост от дали има или няма течност. Идеи?!? Редактирано 1 Юли, 2020 от Rogue123 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rogue123 1 #7 Отговорено 2 Юли, 2020 Само да допълня, че като махна бушона за ABS от таблото под волана, лампите продължават да светят, все едно грешката изобщо не е в ABS. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mys7Ic 14 #8 Отговорено 30 Юли, 2020 В сервизното ръководство на страница 842. Пише ABS Indicator Light Does Not Go Off. Тейства всичко стъпка по стъпка, както е описано. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rogue123 1 #9 Отговорено 2 Ноември, 2021 След голяма борба с упътвания, 5 различни сервиза, вдигнах ръце и се предадох. Наскоро ми предложиха друг сервиз, човекът каза от управлението е. Намери друго, сменяме го и ... По номер на рама намерих Хонда продуктов номер, от там бошовския. Имаше втора употреба и воала вече имам АБС. Благодаря на всички Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове