ozonbg 1 #1 Публикувано 14 Май, 2007 (Редактирано) за тази японска марка модел 1993 г. сравнена с хонда сивик 5ген.? Частите намират ли се, по-скъпи ли са, двигателя здрав ли е като на хондата? Дизелите бива ли ги? Редактирано 14 Май, 2007 от ozonbg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Майната #2 Отговорено 14 Май, 2007 въпроса не е нито за този клуб, нито за тази тема, но ще ти отговоря - не е лош автомобил, здрави са, дизелите също са добри поне спрямо тези на мазда, ако колата е запазена няма да сгрешиш в избора, но сравнението не е съвсем коректно със сивик, примерата е по-скоро в класа на акорд.................а там няма място за сравнение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slus4o© 26 #3 Отговорено 14 Май, 2007 Ето ти линк към всички Примери, аз лично не бих си купил бях чел че са адски тромави ако си купуваш само гледай да не е 1.6 90 кс щот ще ти е голям зор с неяhttp://catalog.auto.ru/catalog/cars/nissan/primera/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLAZE 1 #4 Отговорено 14 Май, 2007 Наистина не бива да сравняваш 2 модела коли от различни класове,аз лично не бих направил компромис с марката,макар и другата алтернатива да е по-евтина .........Имам впечатления точно от този модел на "Нисан",но по-добре питай в съответния форум .......Едно знай-"CIVIC" е супер сполучлив модел(желязни са),за мене тва е една от колите който са се доказали с годините......и хората взеха да се усещат ,което се вижда вече и по пътищата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Zenko #5 Отговорено 14 Май, 2007 Дизела на Примерата е великолепен,както и бензиновите мотори ,не създават почти никакви проблеми,все пак са с японски мотори.Окачването е много добро,вози идеално,малко е скъпичко като резервни части но рядко се налага да се обслужва-ходовата част е прецизна и не е място за учебно поле за начинаещи майстори.ЛОШОТО само е че е ИСПАНСКА ЗГЛОПКА купети има склоности на гниеене.Но на всичко се намира цаката и за всичките плюсове могат да се преглътнат един два минуса.Пример-Фолсваген Пасат-германска кола голямо куче.Сеат Толедо-испаска работа -и за кенеф не става Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest tinki #6 Отговорено 14 Май, 2007 И носачите са голяма мъка при нисана http://www.nissanbg.com/forum/viewforum.ph...9221115c0cd7a41 е тука трябва да ти е темата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest darius #7 Отговорено 15 Май, 2007 Много ги хвалите тези Нисани,ама що са под шапката на Рено само да попитам......Тава за мен си е чисто френска кола......Особенно примерата от 2002.А стария японски нисан страда откъм дизайн и мотори..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Svetlix 0 #8 Отговорено 16 Май, 2007 Много ги хвалите тези Нисани,ама що са под шапката на Рено само да попитам......Тава за мен си е чисто френска кола......Особенно примерата от 2002.А стария японски нисан страда откъм дизайн и мотори.....По тази логика и Порше не са стока щом са под една шапка с VW ... ..... дизелите също са добри ....Най-вече разхода им е добър. Не са много автомобилите от този калибър които горят 6/100 смесен цикъл и търпят всякви безобразия с горивата. За тромав - тромав е но не може сега едновременно Главата в рая и *** до края А примера испанска сглобка ... аз лично за сефте чувам подобен филм ... англичанка си е, има и холандски сглобки. Лично аз не смятам, че между двата модела има някаква база за сравнение, както като цена, така и като клас. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 921 #9 Отговорено 17 Май, 2007 По тази логика и Порше не са стока щом са под една шапка с VW ... Ами горе долу,можеш ли да си купиш порше? И да питам за кво ти е? Мисълта ми беше за това ,че колата вече не е японска...... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
323f-fan 4 #10 Отговорено 17 Май, 2007 Ако говорим за нови коли,то в европа коя вече е японска?Инче наистина Примера от самото си създаване си е напълно европейски автомобил,оттам и дизайна.Технически нямам голям опит но като поразгледах ходовата част си мисля че си е по японски с голям ресурс,нищо че е доста сложна.То не че и Хондите не са така,но оттам возия и стабилност в едно.За моторите не съм съгласен че са проблемни.Има лични наблюдения над 2-3 старички нисана и мога да кажа че са си типични японски мотори. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cK1 28 #11 Отговорено 17 Май, 2007 Баща ми караше такъв нисан 93 . и точно мотора 1,6 ДОХЦ (ама защо си мисля че беше 101к.с.) Факти - имаше го от 98 до 2006 г. беше на 70К км. като го взе (със сервизна книжка от германско) - продаде го на 330К ++ Ремонти - задна биалета !!!!!!!!!! (това е единственто!!!!! даже мисля че само 1данта си взе ако не бройм ламарините защото го блъска 2-3 пъти ), а такава експоатация зверска няма - заради тази кола баща ми е убеден че маслото се сменя на 20К км Возия - много по стегната и комфортна от на моя акорд , при това тези км са навъртени по нашите изключителни пътища . По тромав е определено .. от акорда предполагам и от сивика дори и повече, но рахода му беше доста приличен и не се е променял с годините. Много удобен и качеството на изпълнение също е много високо... на мен волана ми е изтъркан и се рони (като на 90% от колегите ) , корите са ми от много хубава пластмаса - а на нисана бяха меки(и на задните врати ) въобще всички общи забележки на хонда отсъстваха при този нисан. много голям багажник има за класа си ... и т.н. Не знам ..мен тази ко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове