mytanta 46 #1 Публикувано 20 Юни, 2020 Колеги преди 2 месеца колата запали не нормално след секунда,две въртене а след 5,6 секунди което ми даде въпросната грешка P0339/датчик колянов вал/ и светна чека.Отдадохме го на лоша нафта,боклуци и т.н поради което колата е запалила трудно и ми е записала тази грешка.Вчера пак същото,трудно дълго палене 6,7 секунди въртене и пак свети чека.Когато свети чека работата на двигателя не се променя,колата работи и върви нормално.И двата пъти когато се случи колата беше паркирана под лек наклон и съм имал около 15 л. в резервоара/ако въобще има някакво значение/.От какво може да се получава това трудно палене.Проверил съм акумулатор,корозия по връзките.Този дачик къде се намира и подлежи ли на почистване,ремонт или направо да го подменям. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #2 Отговорено 29 Юни, 2020 Здрасти колега, въпросния датчик на колянов вал се намира под компресора за климатика. Аз имах подобен проблем с паленето и смених и датчик колянов и датчик разпределителен вал. В последствие се оказа друго и тези двата датчика си ги сменявах залудо. При мен проблема се оказа, че влиза въздух през горивния филтър, сложихме един О-пръстен и нещата заспаха. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mytanta 46 #3 Отговорено 29 Юни, 2020 Смених датчика коляновия вал,ще покарам да видя дали ще излезне пак грешката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове