Civic Owner 8 #1 Публикувано 10 Юни, 2020 (Редактирано) Здравейте отново. Имам още едно въпросче, днес регулирах клапаните но започна неприятно да чука и не върви като преди. Не съм сигурен,че съм използвал правилната спецификация, тъй като явно съм ги отпуснал доста, уж нагласих изпускателните на 0.30 мм , но пък сега намирам и други данни за 0.28 мм и тн. Някой може ли да ми каже със сигурност на колко трябва да бъдат ? Благодаря предварително. Редактирано 10 Юни, 2020 от Civic Owner Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #2 Отговорено 10 Юни, 2020 (Редактирано) http://www.crvclub.ru/manuals/CR-V-2_manual_eng/manual_uk_shop/group_2i.htm#155533 Intake: 0.21 - 0.25 mm (0.008 - 0.010 in.) Exhaust: 0.28 - 0.32 mm (0.011 - 0.013 in.) Аз ги правя с инчов луфтомер, така нацелвам златната среда: 0.009 всмукателни и 0.012 изпускателни Редактирано 10 Юни, 2020 от dindin 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #3 Отговорено 10 Юни, 2020 Преди 2 часа, Civic Owner написа: уж нагласих изпускателните на 0.30 мм , но пък сега намирам и други данни за 0.28 мм и тн. ..............и каква ще е разликата ? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic Owner 8 #4 Отговорено 10 Юни, 2020 (Редактирано) преди 50 минути, fenabg написа: ..............и каква ще е разликата ? 0.02 мм,ще е разликата. 🤣 Просто не знаех кое е вярно. То е ясно че ако е 0.28-0.32 ако са на 0.30 най-добре. Източници на информация много-не всички са достоверни обаче. А иначе се е видяло,че ще тичам за луфтомер до магазина утре. Сегашния е малък, издраскан, на всичкото отгоре е и от правите... Редактирано 10 Юни, 2020 от Civic Owner Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic Owner 8 #5 Отговорено 11 Юни, 2020 Преди : https://www.youtube.com/watch?v=_jXX_zq0Zbk След: https://www.youtube.com/watch?v=C3xazCGXeLw Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #6 Отговорено 11 Юни, 2020 Не е добре хич... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic Owner 8 #7 Отговорено 11 Юни, 2020 преди 8 минути, s.s.d.d. написа: Не е добре хич... Кат нова няма как да заработи. Принципно е за валове. И все пак е много по-добре от преди. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #8 Отговорено 11 Юни, 2020 Това за валовете ако го беше написал в началото, всичко останало нямаше да се пише. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic Owner 8 #9 Отговорено 11 Юни, 2020 преди 2 минути, s.s.d.d. написа: Това за валовете ако го беше написал в началото, всичко останало нямаше да се пише. Добре де, има валове за смяна, ще отречеш ли обаче,че дори и така разлика има и то осезаема,тоест определено си заслужаваше да се настроят. Мисля да и сменям маслото навреме честно казано и като изчука един ден брутално направо ще сменя цялата глава. Разхода е добър и колата върви добре за момента, така,че не мисля да набивам повече пари за момента в нея. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #10 Отговорено 12 Юни, 2020 Ако си направил правилно реглажа, на студена кола и коляновия вал в правилното положение, дори да си ги оставил малко по-отворени не мисля, че е проблем. Аз затова го правя на 2 пъти от ГМТ, не на 4, че нямат уцелване тея маркери иначе. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове