Jump to content
fenabg

5G митове и легенди или.?

Recommended Posts

И аз ще се включа в темата с една конспирация :) 

 

Един от най-големите производители на 5G оборудване е Huawei Technologies да не кажа най-големия. 

 

След скарването с чичо Гугъл, почнаха да излизат какво ли не като статии за тях. То не беше шпионски програми, следят всичко и какво ли още не. Не мога да дам точно хронология кога почнаха всички слухове с 5G, но да не кажа голяма дума са доста близки периодите. :)

 

1G, 2G....5G може да доживеем и 10G, ще минат и заминат. :)

 

Също така малко уточнение относно относно 5G мрежата предвидена за масово употреба. Това няма да е реалното 5G, а хибридна система (която като скорост на интернета ще 3-4 пъти по слаб от реалното 5G). 

Ако трябва да е реално 5G трябва да има на всеки 30 метра антена.

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Цитат

Знам, че светът очаква от мен да се изкажа сериозно, научно и коректно, затуй го правя вкратце (лъжа ви да хлътнете, текстът е дълъг като за 2020), че не обичате да четете повече от заглавие, подзаглавие и картинка.

5G не е 5 GHz. По-малко е. И много повече. 5G идва от 5 generation, демек поколение. Но работи на честоти от под 2 гигахерца до над 40 гигахерца. Зловещо, нали.

Но преди да си глътнете езиците от шок колко херци проникват в безценните ви клетъчни ядра и шушкат неповторимото ви ДНК, за да превърнат Бил Гейтс в по-секси мъж от Владо Карамазов, ще споделя удивителен факт:

Видимата светлина е също такава една вълна с честота от 405 до 790 THz. Тера! Както се кръщаваше всеки трети пясъчен боксер в края на 90-те. Всеки втори беше Хера. Не знам защо, но почти нямаше мъжки боксери. В днешно време боксер не е куче, а гащи. Едно време бяха боксерки, но от облъчването ни порастнаха пишкотиите.

Та, дори видимата светлина с нейното зловещо лъчение не ни заразява с ракове. Освен ако не гледаме нещо много тъпо и пошло, от което се отразява видимата светлина. Например съвременна българска поезия си е канцероген, но това е мое си конспиративно мнение, небазирано на научни данни. Да не се юрнете сега и от това да се стресирате.

Та над тоя спектър, видим за страшните ни очи, прозорците към неистово богатите ни и неповторими души, има друг спектър с невидими лъчи.

Ултравиолетовите, да. Дето ако не се намажете с майонез, слънцето ви прави люспи и мехури на кожата и ставате червени. Тия са канцерогенни. Минават през нас, тъканите и клетките ни. И клетките ни при тяхното си делене, щото не се делим само по мнения и интереси във Facebook, се делят и си копират генетичната информация, където често си стават мутации от само себе си, но с йонизиращо лъчение това става по-лесно и масово. И ерго - раци. Раци, заради които губим близки, треперим за близки и себе си и с право се боим.

По-ракотворящи са още по-наситени откъм честоти лъчи, по-криви дори от UV-C лъчите. Рентгеновите (затуй при снимка, нека рентгенологът не забравя да ви дари тестисчетата с оловна плочка). Както и гамалъчите, които ако ги оцелеете, честито - вие сте Хълк.

Микровълновите (те са преди спектъра на видимата светлина, много далеч от йонизиращите лъчения), на много къси разстояния топлят. Но не са йонизиращи. Ако махнете Фарадеевата решетка от микровелето в кухнята и сложите шоколад на 10 сантиметра отпред, ще имате разтопен шоколад след над 10-20 минути. Щото се разсейват както вас, докато по месинджър непознати турци ви пращат дикпикове.

Но не са йонизиращи, така че по-вероятно е да се сварите, ако стоите на 5 сантиметра от източника в продължение на часове. Или да умрете от скука от времето, прекарано в такъв експеримент.

И от 5G-вълните, ако имат мощна антена и я прегърнете за часове, може да се стоплите.

Ма иначе се пазете от 5G, не носете маска, не си мийте ръцете и лижете копчетата на светофарите. Вие сте гледали малоумно клипче в Интернет от вида, дето руски поп обяснява как една бака светена вода има памет и кристална молекулярна решетка.

5G е технология, която навярно няма да бъде масова заради скъпата инфраструктура, която да я поддържа. Няма никой да инвестира, за да може да ъплоудвате по-бърже тик-ток посредственостите си. Но чрез нея ще може в реално време лекар да извърши операция на пациент, намиращ се на стотици километри. И вероятно да спаси живота на човек, вярващ в глупости от Интернет, мислещ себе си за критичен, информиран и търсещ истината, но хапещ кукичката на тъпотата като доспатски костур - електрикав воблер.

...една жена от FB го каза ... реших да споделя.

  • Харесвам 1
  • Нагоре 1
  • Благодаря 1
  • Хаха 1
  • Объркан 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...