Pavlin1811 0 #1 Публикувано 24 Февруари, 2020 Здравейте отново,тъй като никой майстор не се нае да ми отстрани проблема ще се наложи аз да си го решавам някак си!Хондата ми бълва само топло с климатик без климатик,копчето на синьо и пак жега,!!Въпросът ми е къде точно да търся тая клапа която регулира потока на въздуха ...бушони,релета проверени ,всичко си е ОК с тях...остана само тая клапа...ако може дайте съвет ко да правя щото не се издържа.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #2 Отговорено 24 Февруари, 2020 Защо само клапа врътката на парното от синьо към червено отваря притока на топъл антифриз към радиаторчето на парното Това се пуска от моторче което е е върху маркуч които се намира в коша то затваря и отваря този приток,щом казваш че и на студено и топло е еднакво значи това не работи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 311 #3 Отговорено 24 Февруари, 2020 Не е така колега, разглобявал съм цялото парно. Врътката задейства клапата за въздуха който идва от вън и преминава през радиатора на парното. От клапата тръгва друго жило което отива в коша при двигателя и задейства кранчето за топлата вода. Електрически са клапите за нагласяне на топлия поток въздух. Нека колегата да отвори капака отпред и да махне жилото от кранчето след което ръчно да го затвори но не нацяло защото без никакво парно ще е студено. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavlin1811 0 #4 Отговорено 26 Февруари, 2020 Проблема се появи след като подадох ток на друга кола...на следващия ден проблема беше факт... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan.stamenov 0 #5 Отговорено 3 Май, 2020 Предполагам, че е с врътка (потенциометър). Имам същия проблем на ровъра (който си е Хонда Акорд) и карам от години така. Просто го въртя по 100 пъти докато го позиционирам на студено пролет и после на топло зимата. Не е никак ок, обаче и на мен няколко майстори ми отказаха. При мен проблема са едни пластмаси вътре, които са се поизчупили, та може и при теб да е същото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове