Koce1 0 #1 Posted February 2, 2020 Имам хонда джаз 2007 година имам следния проблем като оставя колата по нагорнище на 1 скорост почва да изтарва и тръгва надолу мислих си че е от съединителна смених го но сега е същата работа и още нещо като стигна до някой баир така да се каже почва да омаля все едно че няма мощност моля за мнение или решения ако някой е имал същия проблем благодаря Share this post Link to post Share on other sites
Rakeem 1039 #2 Posted February 3, 2020 (edited) Зависи от наклона, ако е голям е напълно нормално да изпуска, за това има ръчна, пробвай на равно да я оставиш на 1-а и да я бутнеш, ако успееш без особени усилия и тласъци, вероятно губиш компресия, може от сегментите, може и от клапаните, ако са прегорели или пренатегнали, и също от гарнитурата на главата. Edited February 3, 2020 by Rakeem Share this post Link to post Share on other sites
Koce1 0 #3 Posted February 3, 2020 (edited) 1 hour ago, Rakeem said: Зависи от наклона, ако е голям е напълно нормално да изпуска, за това има ръчна, пробвай на равно да я оставиш на 1-а и да я бутнеш, ако успееш без особени усилия и тласъци, вероятно губиш компресия, може от сегментите, може и от клапаните, ако са прегорели или пренатегнали, и също от гарнитурата на главата. Edited February 3, 2020 by Koce1 Share this post Link to post Share on other sites
Koce1 0 #4 Posted February 3, 2020 Колко ще ми струва да я отворят и да се види ако губи компресия ай вероятно е от това защото при по голям баир губи и мощност приблизително знаеш ли Share this post Link to post Share on other sites
Rakeem 1039 #5 Posted February 3, 2020 Първо си провери клапаните и ангренажа, да не е изгубила центровката, ако всичко е в норма, тогава вече ще трябва да се отваря, цени аз не мога да ти дам, търсиш си сервизи и ги питаш тях. Share this post Link to post Share on other sites
Krasi-mir 1661 #6 Posted February 3, 2020 Преди 7 часа, Koce1 написа: Колко ще ми струва да я отворят и да се види ако губи компресия ... За да се провери компресията няма нужда да се "отваря" двигателя. Share this post Link to post Share on other sites
Ahdimtchev 0 #7 Posted November 14, 2020 Здравейте, аз имах същия проблем и скоро се оказа, че имам голям проблем със скоростната кутия. Не знам дали има връзка, но съединителя и компресията са добре. Share this post Link to post Share on other sites
mEtaka_dts 24 #8 Posted March 11, 2021 На 2.02.2020 г. at 20:58, Koce1 написа: Имам хонда джаз 2007 година имам следния проблем като оставя колата по нагорнище на 1 скорост почва да изтарва и тръгва надолу мислих си че е от съединителна смених го но сега е същата работа и още нещо като стигна до някой баир така да се каже почва да омаля все едно че няма мощност моля за мнение или решения ако някой е имал същия проблем благодаря Здравей колега, Аз имах Джазз 2003 и имаше същото поведение. До колкото разбрах не е проблем. Трябва да се изпозлва ръчна. Аз така или иначе имам навик да я използвам и не ми е оравило впечатление, защото никога не я оставях на скорост. Share this post Link to post Share on other sites