Mboevv 0 #1 Публикувано 2 Февруари, 2020 (Редактирано) Здравейте на всички😊 От седмица съм собственик на 3та генерация Honda CR-V, но имам един проблем с който си я закупих. Тропане отпред по време на движение по павета или неравности и изрязан асфалт усеща се като изпадане на колелата на доло с доста прилично тропане и от двете страни на предницата. Ходих на оглед на предница и задница казаха ми, че всичко е перфектно по окачването. Някой имал ли е подобен проблем и как го е решил. Благодаря предварително. Редактирано 2 Февруари, 2020 от Mboevv Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #2 Отговорено 2 Февруари, 2020 (Редактирано) Тампони стабилизираща щанга и биалетки провери в друг сервиз. Водачите на спирачните апарати ако са износини и едни пластини има там които придържат накладките. п.п Тампоните на стабилизиращата щанга най често гумата старее там и започват да не обират вибраците ,Оем са евтини та могат превантивно да се сменят.Когато тръгне биалетка трудно се хваща,но при интезивни вибрации си тропа. Редактирано 2 Февруари, 2020 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mboevv 0 #3 Отговорено 2 Февруари, 2020 Току-що, CARPERA написа: Тампони стабилизираща щанга и биалетки провери в друг сервиз. Водачите на спирачните апарати ако са износини и едни пластини има там които придържат накладките. Благодаря задължително ще търся 2ро мнение и в друг сервиз тази седмица,просто ще видя и мнения от колеги с подобни проблеми и евентуални решения. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 475 #4 Отговорено 2 Февруари, 2020 И аз така я взех и викам айде то леко тропа нещо дребно ще е. Дребно дребно - 600 кинта. Смених тампони на макферсон, задни тампони на носачите и тампони на стабилизираща щанга. Закрепи се и след 3 месеца пак тропа. Айде кормилни накрайници и щанги - 300 кинта. Сега вече е добре. Определено търси второ и трето мнение. При мен чак в третия сервиз го хванаха. Всички викат нищо и няма. Е щом тропа как няма бе малоумници. Поне не ми взеха напразно пари и да не се оправи. Така че първо там търси проблемите. После биалетки, рейка, всичко може да излезе. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mboevv 0 #5 Отговорено 2 Февруари, 2020 преди 11 минути, Bizzito написа: И аз така я взех и викам айде то леко тропа нещо дребно ще е. Дребно дребно - 600 кинта. Смених тампони на макферсон, задни тампони на носачите и тампони на стабилизираща щанга. Закрепи се и след 3 месеца пак тропа. Айде кормилни накрайници и щанги - 300 кинта. Сега вече е добре. Определено търси второ и трето мнение. При мен чак в третия сервиз го хванаха. Всички викат нищо и няма. Е щом тропа как няма бе малоумници. Поне не ми взеха напразно пари и да не се оправи. Така че първо там търси проблемите. После биалетки, рейка, всичко може да излезе. Определено ще трябва да я отгледат доста обстойно, защото е доста дразнещо, но еднъче пък возията и дори и сега е повече от перфектна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #6 Отговорено 2 Февруари, 2020 Трабва определено добър диагностик,липсват такива обикновенно са 1 на 100. Миналата година бях влязъл в филм с свиреща оптяжна ролка,три сервиза не е от нея всичко е Ок. Шайба на алтернатор,шайба на колянов вал какво ли не ако ги слушах щях да се набалбукам с сума пари и да сменям докато не изчезне. В четвърти сервиз ,човека свали ремъка свали ролката и ми показа нагледно как тя шуми та се скасва. Познай какво ми идваше да направя другите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mboevv 0 #7 Отговорено 2 Февруари, 2020 преди 29 минути, Bizzito написа: Препоръки за сервиз в Бургас също ще ми свършат добра работа за намиране на проблема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 401 #8 Отговорено 2 Февруари, 2020 От гумени тампони обикновено е глухо тропане, докато от биалетки трака осезаемо, както го описваш (не пречи да е и от двете). От кормилни накрайници би трябвало да се усеща и във волана. Тук не говоря конкретно за Хонда, а по принцип. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 475 #9 Отговорено 2 Февруари, 2020 (Редактирано) Така е, щангите чукаха и във волана като го размърдаш наляво надясно. Иначе тропането е подобно. В началото мислех , че пак тампоните на макферсона се обаждат. Бензиновите нямаха ли проблеми с втулките на рейката или само за 2.4. беше? Там май пак е някакво тропане. Редактирано 2 Февруари, 2020 от Bizzito Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 401 #10 Отговорено 2 Февруари, 2020 Преди 1 час, Bizzito написа: Смених тампони на макферсон, задни тампони на носачите и тампони на стабилизираща щанга. Bizzito, имаше ли смисъл от смяната на задните тампони на носачите? На предната ми кола - Джета само това съм сменял по окачването и имаше голям ефект. На Джипката имам едно много слабо глухо тропане отпред вдясно - засега не е за ремонт, но точно за тези тампони си мисля. Ти целите тампони ли смени или само гумената вложка? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 475 #11 Отговорено 2 Февруари, 2020 (Редактирано) Ефекта беше, че спря да тропа. Те май лесно де хващат, ако са нацепени се вижда. Мойте бяха нацепени и посмачкани. Целите тампони смених с някакви афтърмаркет. Даже не знам какви са ми сложили. Редактирано 2 Февруари, 2020 от Bizzito Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове