PODLECii13 2 #1 Публикувано 28 Януари, 2020 (Редактирано) Здр. Има ли ред за сваляне на пластмасовата кора на багажната врата ? Отвих двете видийки на мястото за хващане и затваряне на врата, и почнах да отделям кората от врата но нещо не става ( без да свалям пластмасите около прозореца нагоре). Преполагах, че е само на щипки но ме е страх да не счупя нещо ( доста силно напъвах да се откопчея щипки но уви ). Търсих в гугъл но нищо конкретно или има 2 пластмасови добелчета от ляво и дясно на пантата които при мен ги няма ( изобщо дупки за дюбелчета няма ). А кората около пантата не помръдва на никъде. Редактирано 28 Януари, 2020 от PODLECii13 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #2 Отговорено 28 Януари, 2020 Свалях я като ми беше зациклила машинката за багажника. Както си написал, отвиваш видийките, махаш и капаците за смяната на крушките и дърпаш. Няма какво да счупиш а дори и да сцепиш някоя щипка, ще купиш нова но ме съмнява. Доста са здрави тези белите щипки които са като шапки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 773 #3 Отговорено 28 Януари, 2020 И аз пробвах веднъж да я свалям, исках да слагам звукоизолация, но и на мен не ми се получи, а ме е шубе да прилагам повече сила, че като знам колко неща съм счупил, защото има някъде скрит винт, примерно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PODLECii13 2 #4 Отговорено 28 Януари, 2020 (Редактирано) Ами на мен ми се е разхлабила машинката за заключване на багажника. Клати се като на коча м.....а и заключва пак ама..... дразни ме. И ще трябва значи да напъна мъжката........ ама ако се пукне и ще си изям ноктите на краката от яд. Значи да разбирам, че свалям само 2-те видийки на дръжките и дърпам хамалската ? Без да свалям по-нагоре тънките пластмасарйи от двата края на стъклото ? Редактирано 28 Януари, 2020 от PODLECii13 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #5 Отговорено 28 Януари, 2020 (Редактирано) Тези пластмаси са доста яки. Не те подценявам, може да си доста як При мен блокира машинката на багажната врата ето така: Аз свалях кората докато е заключената. Не ме питай как. Наложи се да купя друга, защото тази цяла нямаше как да излезе. Имам по-голяма снимка на тази 2-рата но мисля, че и така се разбира. За да не блокира като при мен я огледай добре, смажи я и ако не ти прави проблем си я остави, ако ли не си купи нова. Като казвам нова, искам да кажа нова а не такава 5-та ръка. При мен се счупи механизмът т.е и да искаш от аварийното капаче нямаше как да се отвори. Редактирано 28 Януари, 2020 от Mkilla Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #6 Отговорено 28 Януари, 2020 (Редактирано) Не съм допълнил отговора на въпроса ти. Горните пластмаси нямат общо с кората в случая. Единствените други които са заедно, са тези на нея - 2та капака за смяната на крушките. Всичко останало е отделно. Отвиваш видийките, сваляш 2-та капака за крушките и дърпаш последователно, започвайки от някой долен край. Аз бих започнал от долната страна, просто там е достатъчно изпъкнала и обла пластмасата. Има едни инструменти за вадене на щипки които и те са пластмасови и са удобни да си повдигнеш с тях леко. Ако ги имаш ги ползвай, аз нямах Това е моят начин и не твърдя, че е правилен. Редактирано 28 Януари, 2020 от Mkilla 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PODLECii13 2 #7 Отговорено 9 Февруари, 2020 Всичко мина ок. Дърпах и си почесвах главичката 😂 докато не се отскубна едната щипка от дясно на пантата и разбрах,че има от ляво същата и така по описания от вас ред, всичко мина без счупени щипки или кора. Благодаря! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове