Jump to content
Dimitar75

Относно чистачки

Recommended Posts

Колеги, малко ми е неудобно да задам подобен въпрос, ама много се нервя с моите чистачки на джаза. Работят си добре, на вдигане лявата (срещу шофьора) чисти и забърсва също добре, но на връщане остава мокро петно точно срещу очите ми. Казах си чистачката е за смяна, но като я смених и то с Бош проблема си е същия, че и петното даже е по-голямо. Някой знае ли на какво може да се дължи това и как да се оправи да чисти добре и в двете посоки? И старата и новата чистачки са от типа бабанки и са по точния размер, който е за колата - 20 или 21" май беше.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е изключено някой предишен собственик да е решил „проблемът“ със старите си чистачки, които са мазали/подскачали в едната посока, като е усукал рамото на чистачката. Защо не опиташ да си уредиш среща с някой от форума със същата джазка и да сравните едни чистачки на двете коли?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смени ги с чистачки тип банан

Стези съм перфектни и чак вече третата зима започнаха леко да замазват,като това за мен е една съвзем тънка резка като косъм.

http://tehno-zona.eu/produkt/авто-чистачки-тип-банан-flatblade-multi-wurth/

Понакога самото рамо на колата е усукано и не обръща ръба на перото на чистачката виж дали и в двете посоки чисти с едната повърхност на чистачката,това не трябва да е така

Редактирано от CARPERA

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, благодаря и на двама ви Павел и Carpera, бяхте ми много полезни. Днес сутринта беше дъждовен ден и реших да се позанимая с тая чистачка. Като я спрях по средата с изключване на контактния ключ забелязах че перото е само на половина обърнато. Малко на сляпо но внимателно започнах да усиквам рамото горе при куката и лека полека намерих позиция в която чистачката чисти без следа. Та мисля, че реших проблема. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...