Jump to content

Dimitar75

Фен
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Dimitar75

 • Rank
  Dimitar75
 • Birthday 06/24/1975

Profile Information

 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Козлодуй

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Предимно за градска кола съм си я взел тая джазка и впечатленията ми са за ниските скорости. За магистрала наистина си е хубаво повече мощност 😎
 2. От месец имам Джаз 1,4 2003 г. на 200 000 км. от Германия ми го докараха. Още не съм повторно допълвал резервоар, но по показанията за среден разход на дисплея е 6,5 л/100 км за около 350 км само градско каране на къси разстояния. На колегата "simeonpor" мога само да опонирам, че изобщо не мога да нарека джаза мъртвец. Колата е много пъргава и динамична дири с климатик. Ако се пресметне специфичната мощност за джаза е 0,085 кс/кг, а за основния ми автомобил Опел Зафира Б - 120 кс. дизел е 0,073 кс/кг. Т.е. на единица маса джаза е по мощен, макар че някой може да поспори в разликите във въртящия момент между бензин и дизел. Признавам не съм състезател и преценките са по моя стил на шофиране.
 3. Аз в крайна сметка си демонтирах радиото по начин показан на клипчета в ютуба (не е трудно, просто трябва да се пипа внимателно) и го пратих на един човек в Пловдив - по обява в OLX. Сега и радиото и СД-то работят перфектно, дано да е за постоянно.
 4. днес разглобих вратата да погледна кабелите и не видях изгнили кабели и корозирали букси. Това което ми напраши впечатление е че като поставях на местото си буксата която отива към огледалото се задействаше централното заключване в посока отключване, както съм описал по-горе с бутона на подгрева. Чудя се как ли се разглабя огледало за да измеря нагревателя, да не би да е изгорял или укасил и това с централното да е просто индикация за проблема.
 5. Имам странен проблем с бутончето за подгрев на огледалата, като го натисна тръгва подгрев само на дясното огледало другото до шофьора не грее, но не това ми е толкова странното, а странното идва като изключа подгрева, с изключване на бутончето се задейства централното заключване в посока отключване на вратите. Някой има ли идея какво може да се случва тука. Колата е Джаз 2003 г.
 6. оказа се изгорял електромагнит на съединителя на компресора, та източване на фреона разглабяне, намерихме бракувам компресор, но със здрав магнит и го подменихме. Сглабяне, пълнене и сега работи добре, дано не се поврежда повече.
 7. Здравейте колеги, моля за компетентно мнение по повод разваления ми климатик. Тия дни си купих Хонда джаз 1,4, 2003 г. внос от германия на 200 х. км. Колата е стегната и върви много добре. Купих я с работещ климатик, който работеше и студеше много добре, но още при първото каране след като я купих климатика изведнъж спря да студи. Ходих да погледнат, казаха че си има фреон и някакво реле гледаха, казаха че е наред и ми бил заминал компресора. Та въпроса ми е ремонтират ли се тия компресори или трябва да се замени. За кола която съм дал 3500 ми се свиди да купя нов компресор. Намират ли се втора употреда работещи и къде да търся. Може ли повредата да е другаде, някоя букса или подобни. Поздрави
 8. До колкото можах да разбера е, че музиканта на Хонда си има хроничен проблем с музиката, четох теми с подобен на моя проблем и извода ми е разглабяне и търсене на човек с познания за презапояване на нещо си или да се поръча радио панел който е общ с климатичния контрол и да си поставя обикновено авто сд и май този вариант е по разумен - ама кат не му разбирам кво правим??? поздрави
 9. Здравейте, купувам Хонда джаз 1,4, 2003 г., вече съм я капарирал, но установих, че радиото не свири. Изразявам се така, защото всичко си изглежда наред, свети дисплея, показва някакви честоти, но нито звук, не сканира нито се местят станциите. СД-то работи и свири, макар и само с аудио дискове, може би не подържа mp3. Да не би да има някакъв таен похват в това радио? Моля за насоки. Поздрави.
×
×
 • Create New...