Kaio 8 #1 Публикувано 17 Ноември, 2019 Здравейте, Взех си Honda crv 2.4 touring 2015г. и съм много щастлив. Бензин, Автомат CVT, 184к.с. Колата е от Канада на 89хил.км. Търсих информация в нета за обслужване, проблеми, болежки, силни, слаби страни, но никъде нищо. Та, дали някой не знае малко повече: Как им е cvt автомата? На колко км се сменя маслото и сменя ли се филтъра? Има освен D и S и L на скоростния лост - за какво са? Този мотор е earth dreams - имате ли инфо за него? Пак, кога се сменя масло? Клапани регулират ли се? Знам че е по различен и не може да се газифицира например. 4х4 как работи 90 на 10 предно задно или задното е само при пробуксуване? Доста въпроси станаха. Ще се радвам някой да сподели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tenev 27 #2 Отговорено 22 Ноември, 2019 Здравей Честито и безаварийно най-вече. И аз карам такава но не touring изпълнение.Супер е за момента. Маслото на автомата се сменя на 40 000 и след това май на 100 000 по спомен S -спорт .Държи по-високи обороти и е много по-пъргава.L - май е за теглене но не съм сигурен. Масло сменям когато ми светне "ключето". То си го смята кога да е.Ако караш с 0/20 както пише на капачката си гледай нивото към края на цикъла.За лятото идва малко тънко.Особено ако настъпваш колата. На моята и сложих газ.Минал съм около 12 000 км и за момента е ОК.Наложиха се донастройки но момчетата се справиха.Градски разход с моето каране 12 газ + 2-2.5 литра бензин. Твоята навигация с андроид ли е? АКо имаш други въпроси кажи 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 185 #3 Отговорено 25 Ноември, 2019 На 22.11.2019 г. at 21:13, tenev написа: На моята и сложих газ.Минал съм около 12 000 км и за момента е ОК.Наложиха се донастройки но момчетата се справиха.Градски разход с моето каране 12 газ + 2-2.5 литра бензин. Здравей, първо честито за колата. Твоята фейслифт ли е? Понеже доколкото знам фейслифта е с двигател EARTH DREAMS ,който е труден за газификация? Ако не е проблем може ли малко информация или снимки. Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kaio 8 #4 Отговорено 1 Декември, 2019 На 22.11.2019 г. at 21:13, tenev написа: Здравей Честито и безаварийно най-вече. И аз карам такава но не touring изпълнение.Супер е за момента. Маслото на автомата се сменя на 40 000 и след това май на 100 000 по спомен S -спорт .Държи по-високи обороти и е много по-пъргава.L - май е за теглене но не съм сигурен. Масло сменям когато ми светне "ключето". То си го смята кога да е.Ако караш с 0/20 както пише на капачката си гледай нивото към края на цикъла.За лятото идва малко тънко.Особено ако настъпваш колата. На моята и сложих газ.Минал съм около 12 000 км и за момента е ОК.Наложиха се донастройки но момчетата се справиха.Градски разход с моето каране 12 газ + 2-2.5 литра бензин. Твоята навигация с андроид ли е? АКо имаш други въпроси кажи Много много благодаря за изчерпателния отговор. Отзад напред: 1. Навигацията не е с андроид. Говорих с бултрако и ми казаха че за да се оправи освен самия модул в антената който трябва да се смени защото си търси канадския сателит, трябва и самата навигация в колата да се смени с европейския вариант. Нещо не ми се стори достоверно и ще проверя и други варианти. 3. Това L ако е за теглене ще е перфектно защото искам да тегля каравана. 2. Това с газовата ме заинтригува защото аз съм с мотор 2.4 184кс. С директно впръскване и ми казаха че газ трудно може да сработи качествено и била малка разликата. За 200-300 км от както я взех я зазякох на борд компютъра 12-13 разход на бензин. Това са около 26лв. При твоите данни излиза 17лв. което си е почти 10лв на 100км. Надолу. Ако може да кажеш малко повече за газовата. Къде я сложи? Марка? Цена? Проблеми и т.н... И още един въпрос. Имам един бутон еко но не виждам разлика в разход или динамика на автомобила като го включа. При теб как е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nakata 176 #5 Отговорено 1 Декември, 2019 Не знам как е при СР-В но при мен(Сивик хибрид) на L вариатора е само за сняг и лед (все едно 1 и 2 ) тръгва на по големи обороти .Само веднъж го ползвах за малко не ми се е налагало.При S аз го ползвам за изпреварване и когато се изкачвам на балкана. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tenev 27 #6 Отговорено 9 Декември, 2019 (Редактирано) На 25.11.2019 г. at 11:47, AzSum написа: Здравей, първо честито за колата. Твоята фейслифт ли е? Понеже доколкото знам фейслифта е с двигател EARTH DREAMS ,който е труден за газификация? Ако не е проблем може ли малко информация или снимки. Благодаря Двигателя е с директно впръскване и се газифицира.При мен работеше супер, но сега когато застудя влиза понякога в сервизен режим и трябва да се изгаси колата.В сряда ще ходя при момчетата за донастройка и ще видим как ще е. На 1.12.2019 г. at 16:27, Kaio написа: Много много благодаря за изчерпателния отговор. Отзад напред: 1. Навигацията не е с андроид. Говорих с бултрако и ми казаха че за да се оправи освен самия модул в антената който трябва да се смени защото си търси канадския сателит, трябва и самата навигация в колата да се смени с европейския вариант. Нещо не ми се стори достоверно и ще проверя и други варианти. 3. Това L ако е за теглене ще е перфектно защото искам да тегля каравана. 2. Това с газовата ме заинтригува защото аз съм с мотор 2.4 184кс. С директно впръскване и ми казаха че газ трудно може да сработи качествено и била малка разликата. За 200-300 км от както я взех я зазякох на борд компютъра 12-13 разход на бензин. Това са около 26лв. При твоите данни излиза 17лв. което си е почти 10лв на 100км. Надолу. Ако може да кажеш малко повече за газовата. Къде я сложи? Марка? Цена? Проблеми и т.н... И още един въпрос. Имам един бутон еко но не виждам разлика в разход или динамика на автомобила като го включа. При теб как е? 1.Кажи на Бултрако да си гледат работата.Както винаги не са в час или се правят. И на мен го говореха това ,но реших че са тотални глупости.Най-малко от технологична гледна точка не виждам проблем.Даже на мен ми казаха, че изобщо няма да тръгне европейска навигация.Когато почетеш малко се оказва че не е точно така.Аз си сложих от европейско CRV навигация с андроид.Радио и навигация тръгнаха без проблем.Даже минах през Бултрако да им покажа че си работят. Няма да ти работят , камерата в страничното огледало и няма да ти показва на малкия дисплей горе кое е радиото.Проблема при радиото идва от един 12 пинов куплунг който е различен на еропейското и американското. За съжаление след много много ровене не успях да намеря точно описание на пиновете.Ако се намери и се пренаредят ще се показва и то. За мен не беше драма това, но не мога да си сверя часовника на малкия дисплей което вече много ме дразни.При мен се сверява само от навигацията.Пак след много ровене и писане не половината производители си поръчах нова навигация с андроид и допълнителен модул който да подава сигнал към горния дисплей ,но още не пристигнала за да кажа как ще е.За страничната камера нямам решение но си мисля че тя е повече за дамите 2.Както казах не съм сигурен за какво е и не съм чел защото не ми е трябвало. 3.Аз с моята газова минах към 17 000 км и вече съм я избил.Сложиха ми я в Прогаз в една пряка на Раковска.Мога да ти пратя тел ако искаш.Имаше леки донастройки но е нормално за тази кола.Модел и марка не се сещам.Беше някаква полска. Ако говориш за зеления бутон с марихуаната ,май е сложен само за да има нещо на таблото което да свети.За 25 000км не съм видял разлика с него или без Редактирано 9 Декември, 2019 от tenev 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове