sttekata 167 #1 Публикувано 4 Ноември, 2019 Здравейте Колеги, Имам един странен шум като от износен лагер и не мога да го хвана от къде идва, а направо ме вбесява. Лагера на обтяжната ролка е сменен преди 20 000км и не вярвам да е от него. Лагера на хидравличната помпа е сменен и от него не вярвам да е. Шума е скрибуцане от лагер и е само на празен ход, т.е. като дам газ изчезва.... Появява се само при запалване и след 20-30 сек изчезва или след потегляне. Появява се 1 седмично, като знам, че като му дойде времето ще се появи за постоянно, но искам да не чакам този момент. Благодаря ви предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #2 Отговорено 4 Ноември, 2019 (Редактирано) Ако е само лагер сменен ,и това не е направено внимателно с преса.При набиването в леглото още тогава лагера заминава. Какъв лагер сложи като марка. Редактирано 4 Ноември, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1845 #3 Отговорено 4 Ноември, 2019 Стани, ти сменява ли шайбата на алтернатора, че това което описваш, е типично за нея? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #4 Отговорено 4 Ноември, 2019 Лагера е същия - NSK, сменях го абсолютно внимателно и точно както се сменя, т.е. не вярвам да е от него Емич, за съжаление се отказах да я сменям иначе я имам купена оригинална от Бултрако. Когато щях да я сменям като свалих ремъка се оказа, че обтяжната е разбита и откакто я смених съм нямал проблем с онзи чукащия звук. Сега звука е присвирквакщ от лагер, но за 30сек, а преди заради тази обтяжната си чукаше като лудо ..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1845 #5 Отговорено 4 Ноември, 2019 Еми смени я, така и така я имаш (добре че не я продаде). Почти съм сигурен, че е от нея и след смяната и всичко ще се оправи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #6 Отговорено 5 Ноември, 2019 (Редактирано) Емо, прав си колкото и да не ми се искаше, че е малко тегаво за ремонт - шума идва от алтернатора! Гаси се колата и със стетоскоп проверих от къде идва шума - хъркането е от алтернатора, но трябва да го сваля и сменят и вътрешните му лагери, че след 10 20 хил км да не свалям пак. Ролката я имам, но трябва да потърся какви лагери има в него и да ги купя преди разглобяването. Редактирано 5 Ноември, 2019 от sttekata 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #7 Отговорено 5 Ноември, 2019 Ето тук го свалят без много разглобяване..., но дали ще стане и при мен не зная! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #8 Отговорено 6 Ноември, 2019 Моля админите да заключат въпросната тема! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове