Interfan 0 #1 Публикувано 1 Ноември, 2019 Здравейте, колеги! От десетина дни съм горд собственик на Honda Civic 1,4 7 Gen. Никога досега не бях карал Honda, но вече съм влюбен! :) А сега на въпроса... Купих я с летни гуми 185/70/14, гледах на няколко места и прочетох, че именно такъв размер е препоръчитен от производителя. Днес гледах за зимни гуми и навсякъде гумаджиите ми казаха, че спокойно може да се сложат по-стандартните 185/65/14. Та, въпросът ми е какъв размер зимни гуми да сложа? :) Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pln 61 #2 Отговорено 1 Ноември, 2019 А сега си помисли какво образование имат гумаджиите с които си хортуваш и какво имат инженерите които са създали автомобила и написали изискванията в упътването. После сложи каквото ти препоръчват непознати хора по форумите....Sent from my Redmi 4X using Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #3 Отговорено 1 Ноември, 2019 Между двата размера само профилът (диаметърът) ще е малко по-малък, което няма непременно негативен ефект освен потенциално по-твърдото возене. Също скоростомерът ще ти показва малко по-висока от реалната скорост, това трябва със сигурност да се има предвид. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1551 #4 Отговорено 1 Ноември, 2019 Ето пробвай с този калкулатор показво може ли или не https://www.calculator.bg/1/avtomobili_gumi.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Interfan 0 #5 Отговорено 17 Ноември, 2019 Благодаря на всички за отговорите! В крайна сметка се спрях на 185/70/14 и съм доволен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове