jungles 78 #1 Публикувано 11 Октомври, 2019 Чувам отчетлив глух звук от сорта на "туп". Интересно е ,че звукът е с обратна връзка , когато съм на място подам леко газ и отпусна педала се чува "туп" и при спадане на оборотите пак се чува туп, това е в диапазона между 700-900 оборота, дори и да завъртя леко волана на място при покачване на оборотите се чува пак туп и при спадане на Об. пак туп... отвън не се чува ?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gmarinov 36 #2 Отговорено 14 Октомври, 2019 Ако е "чук" а не "туп", дискутирано е няколко пъти, при мен също го има при ускорение и отпускане на газта, при мен мислех, че е от полуоските, при други е от болтовете на моста. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #3 Отговорено 14 Октомври, 2019 Интересно, защото нямам тресене при набиране в някакъв скоростен диапазон .... Притъпен звук е , и го чувам отчеливо само от вътре... И когато изгасям двигателя се чува туп-туп , дори и само да мръдна леко волана и да се покачат обороите с 100 се чува и като спаднат се връща същият звук .... Странна работа , все едно тампон или някакъв лек луф на болт .... По логиката ако е от полуоска ще го чувам само при потегляне ?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 181 #4 Отговорено 14 Октомври, 2019 Има един тампон,намира се от дясно до пробката за масло.Отговаря точно за движението на мотора напре-назад.Най-вероятно той е скъсан,ако си с дизел само оригинален около 250лв. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gmarinov 36 #5 Отговорено 15 Октомври, 2019 Днес се заслушах, и при мен при по-рязко тръгване го има, вече съм свикнал и не му обръщам внимание. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #6 Отговорено 15 Октомври, 2019 Ще се наложи и аз , за всеки случай ,ще огледам пак тампоните и като цяло окачването... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове