jungles 78 #1 Публикувано 4 Октомври, 2019 Когато пусна парното дали на топло или студено( Не климатика ), след като изкагася колата., вентилатора на радиатора продължава да върти . Ако преди да изгася колата дам всичко на OFF , вентилатора спира и не върти при загасена кола ?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #2 Отговорено 5 Октомври, 2019 На 4.10.2019 г. at 13:10, jungles написа: Когато пусна парното дали на топло или студено( Не климатика ), след като изкагася колата., вентилатора на радиатора продължава да върти . Ако преди да изгася колата дам всичко на OFF , вентилатора спира и не върти при загасена кола ?! Най-лесно е да се провери самото реле, като не съм сигурен дали има разлика в позицията му при различните двигатели и нива на оборудване, както и преди/след фейслифт. Ето примерна картинка на кутията с релета и бушони под капака, намерена из нета (не обръщай внимание на ограденото в червено :!:) : Гледай в горната част на снимката, двете зелени релета и това между тях. Едно (или две) от тях е за вентилатора, а кое точно - може да видиш на картинката от вътрешната страна на капака. Примерна картинка на разположението: Има вероятност релето да залепва. Възможно е да се разлепи ако просто му биеш една "масльонка" с пръст или го чукнеш с нещо твърдо. Ако това не помогне, релето трябва да се свали и измери с уред. Може да се разлепи също при клатенето по време на сваляне. Ако се разлепи и после всичко работи нормално - ясно - подмени релето с друго. Ако всичко изглежда наред след измерването, след това го върни обратно на място и ако вентилаторът пак заработи - трябва да се провери според схемата какъв му е управляващият сигнал - дали компютърът подава +12 или маса. Това може би е по-неприятно, отколкото да е залепнало релето, защото най-вероятно говори за софтуерен проблем в компютъра Дано да е просто залепване. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #3 Отговорено 5 Октомври, 2019 Така ми се бъзикаше релето за климатика... Благодаря колега , ще го ръчна, когато търсих защо ту ми тръгва ту спира климатика имаше инфо в нета , но сега не ми мина през акъла ,че може пак да е реле... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове