balin 13 #1 Публикувано 2 Октомври, 2019 Здравейте колеги, имам следното запитване към вас като към хора с опит и притежатели на този модел Хонда !! Брат ми живее в Англия и си е харесал да вземе една Honda CR-V 2-ра генерация 2004 г. автоматик, бензин 150 к.с. Най-вероятно в събота ще ходим да я гледаме, но какво основно да гледаме по нея и кои са слабите места, тъй като колата е преминала преди 2 дена тукашния технически преглед наречен MOT , но все пак е на 204,000 мили , което са към 330,000 км. и незнам дали си заслужава да се вземе такъв автомобил на толкова километри и какво може да има по него , за което продавача да не споменава, тъй като той твърди че автоматичните скорости работят идеално, както и двигателят ! Ще съм благодарен за мнения и коментари :) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
diezz 132 #2 Отговорено 2 Октомври, 2019 Здравей, По тази тема много колеги са писали (включително и аз), с търсачка със сигурност ще намериш каквото те интересува, но ако не ти се занимава може да почнеш с тази тема отдолу. В 179 пост съм описал аз какво предимно съм гледал за моето ЦРВ, успех! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1575 #3 Отговорено 2 Октомври, 2019 (Редактирано) Специфичното за тази кола: 1.Дали има кардан. Ако има - пълен ляв(десен) и тръгване с повечко газ напред, и назад. Не трябва да има никакви тропания, вибрации и виене откъм задната част. Ако има - проблем със системата 4х4. Не е болка за умиране, по-скоро повод за сваляне на цената. 2.Шумове от двигателя. Имат навика да износват разпределителни валове. На тези мили може и да е верига за смяна, или клапани за регулиране. Всичко останало е като за всяка една кола, като темата посочена от Diezz. п.п. Това с МОТ-то не трябва да те успокоява. Поне не и на 100%. По принцип английския преглед е сериозен, но и в добрата стара Англия се намират менте сервизи със менте МОТ. Чувал съм, че по закон до 4 седмици след датата на МОТ можеш да се оплачеш ако имаш доказателства, че МОТ е менте. После по съдебен ред. п.п.п. Къде в Англия се развива действието? Ако ми е наблизо и имам време мога да хвърля едно око. Редактирано 2 Октомври, 2019 от Krasi-mir 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
balin 13 #4 Отговорено 2 Октомври, 2019 преди 8 минути, Krasi-mir написа: Специфичното за тази кола: 1.Дали има кардан. Ако има - пълен ляв(десен) и тръгване с повечко газ напред, и назад. Не трябва да има никакви тропания, вибрации и виене откъм задната част. Ако има - проблем със системата 4х4. Не е болка за умиране, по-скоро повод за сваляне на цената. 2.Шумове от двигателя. Имат навика да износват разпределителни валове. На тези мили може и да е верига за смяна, или клапани за регулиране. Всичко останало е като за всяка една кола, като темата посочена от Diezz. п.п. Това с МОТ-то не трябва да те успокоява. Поне не и на 100%. По принцип английския преглед е сериозен, но и в добрата стара Англия се намират менте сервизи със менте МОТ. По закон до 4 седмици след датата на МОТ можеш да се оплачеш ако имаш доказателства, че МОТ е менте. После по съдебен ред. п.п.п. Къде в Англия се развива действието? Ако ми е наблизо и имам време мога да хвърля едно око. Благодаря за отделеното време ! Колата се намира близо до Basildon , на около 25 мили от Лондон ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
balin 13 #5 Отговорено 5 Октомври, 2019 Ти в кой град живееш ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1575 #6 Отговорено 5 Октомври, 2019 На около 200 мили от Лондон в обратна посока - Willand, Devon, EX15 2RR. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове