ВОДАЧА 0 #1 Публикувано 14 Август, 2019 (Редактирано) имам Хонда Джаз 2004 г.Компютъра, който "закачиха" показва грешкав в ЕГР.Сменяха го наколко пъти все с нови.Вчера като си взех колата от поредния ремот установих, че при включване на контакт датчика check system не светва.Обясниха ми, че при този модел, ако няма проблеми,трябва да е така. Вярно ли е? Редактирано 14 Август, 2019 от ВОДАЧА граматически грешки Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1517 #2 Отговорено 14 Август, 2019 По това както го обясняваш преди си го виждал да свети сега не е така,или колата е сега закупена и не си виждал той да свети. По принцип чек енджина изгасва когато всичко е наред с колата,нямал съм кола на която не светва при даването на ключа на контакт и после изгасва. Пробва ли да почистиш ЕГР пътищата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ИцоД 170 #3 Отговорено 14 Август, 2019 Не са му ги чистили ! А и са оакали лампичката... Повече никога няма да го безпокои 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1517 #4 Отговорено 14 Август, 2019 Сега като върнах времето назад имах едно Рено Канго и когато вече беше при мен забелязах че не свети тази лампа. При сваляне на таблото видях че беше отстранена и още една,естествено като я вастанових и почнаха ремонтите докато не ми писна и го продадох. Това го бяха направили автоджамбазите. Интересно при колегата кой е свършил тази мечешка услуга. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MegatroniC 47 #5 Отговорено 21 Август, 2019 Явно им е писнало в сервиза да сменят клапана с нов и са взели генерално решение. Няма лампа - няма проблем. А тази грешка не се оправя с нищо друго освен чистене на пътищата на EGR. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1517 #6 Отговорено 21 Август, 2019 (Редактирано) Явно е попаднал на сервиз от бивши митничари само вземат, сменят ти няколко пъти ЕГР а не ти чистят пътищата. Или пълни некадърници незнаят да почистят пътищата. Редактирано 21 Август, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MegatroniC 47 #7 Отговорено 21 Август, 2019 Много сервизи, не знаят да ги чистят. Тук в Бургас например, не намерих кой да го направи. Даже имаше едни дето казаха - не сме го правили ама ще се научим. А не мерси, на моята кола ще се уча само аз. И верно научих се, за 4 часа се справих сам. Вече почти 2 години никакви ядове с EGR. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове