Fishman 0 #1 Публикувано 13 Юли, 2019 Здравейте!Скоро ще стана собственик на първата си Хонда.Cr-V ll 2005.Никога не съм карал такава.Досега всичките ми коли са били Фиат и съм в небрано лозе!Моля ви дайте ми съвет,какво да сменя,проверя и да наблюдавам като я взема след два дни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan B 120 #2 Отговорено 16 Юли, 2019 (Редактирано) Гледай дали педалът на съединителя е мек. Ако не е, значи ще даваш 1500лв. ориентировъчно. Провери, всички светещи неща, дали светят. Провери климатроника дали тръгва веднага. Слушай дали веригата е тиха. Провери централното и ел.стъклата. Шибедах ако има и него провери. Прегледай всички уплътниения на врати и шибедах, огледалата дали се прибират. А и нещо дето късно го видях. Провери филтрите на купето, дали са в пластмасови касетки или просто се мандахерцат вътре. Има ли стелки, щото са скъпи. Навигацията дали бачка. Обикновено няма диск, което значи, че лазерната глава е заминала. Няма оправия, че е много скъпо. Провери парктроника, дали работи нормално ( ако има де). Гледай отзад колата, дали не са разчекнати гумите или едната е по-накриво. Виж, дали има оборудване в багажника, че обикновено го крадат - крик, ключ за гумите. Провери всички копчета и врътки, дали работят коректно. Всъщност писах с презумпция, че караш дизел. Ще драсна още малко. Наведи се под колата и огледай добре, гумените неща, като маншони и тампони за напукано или скъсано. Кората под двигателя, дали е там. Покарай колата и слушай за шумове и тропане . Предавките трябва да влизат леко и меко. Провери ръчната спирачка. Гледай при контакт, дали всички лампи светват и угасват. Провери пръскалките на предното и задното стъкло, както и на фаровете. Огледай добре, дали линиите на вратите и калниците съвпадат и са симетрични. Ако не съвпадат или има асиметрия, може да има скрит удар. Прощавай колега, но съм ти прочел поста малко по диагонал и не съм разбрал,че ще гледаш, след покупката, а аз ти писах за преди покупката. Както и да е, не мога да си изтрия мненията. Късмет ти пожелавам, с новата кола. Редактирано 16 Юли, 2019 от Ivan B правописна грешка 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fishman 0 #3 Отговорено 25 Юли, 2019 Благодаря за съветите!За щастие в Юби ко казаха че колата е о.к.Съединителя е тръгнал но при мен ще излезе около 1000лв със смяна на масло скорости Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2246 #4 Отговорено 25 Юли, 2019 Я прочети малко форума ,че тръгваш по грешна пътека... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове