Jump to content
Fishman

Първо обслужване наCr-V ll 2005г.

Recommended Posts

 

Здравейте!Скоро ще стана собственик на първата си Хонда.Cr-V ll 2005.Никога не съм карал такава.Досега всичките ми коли са били Фиат и съм в небрано лозе!Моля ви дайте ми съвет,какво да сменя,проверя и да наблюдавам като я взема след два дни.

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Гледай дали педалът на съединителя е мек. Ако не е, значи  ще даваш 1500лв. ориентировъчно. Провери, всички светещи неща, дали светят. Провери климатроника дали тръгва веднага. Слушай дали веригата е тиха. Провери централното и ел.стъклата. Шибедах ако има и него провери. Прегледай всички уплътниения на врати и шибедах, огледалата дали се прибират. А и нещо дето късно го видях. Провери филтрите на купето, дали са в пластмасови касетки или просто се мандахерцат вътре. Има ли стелки, щото са скъпи. Навигацията дали бачка. Обикновено няма диск, което значи, че лазерната глава е заминала. Няма оправия, че е много скъпо. Провери парктроника, дали работи нормално ( ако има де). Гледай отзад колата, дали не са разчекнати гумите или едната е по-накриво. Виж, дали има оборудване в багажника, че обикновено го крадат - крик, ключ за гумите. Провери всички копчета и врътки, дали работят коректно.

 

Всъщност писах с презумпция, че караш дизел. :) Ще драсна още малко. Наведи се под колата и огледай добре, гумените неща, като маншони и тампони за напукано или скъсано. Кората под двигателя, дали е там. Покарай колата и слушай за шумове и тропане . Предавките трябва да влизат леко и меко. Провери ръчната спирачка. Гледай при контакт, дали всички лампи светват и угасват. Провери пръскалките на предното и задното стъкло, както и на фаровете. Огледай добре, дали линиите на вратите и калниците съвпадат и са симетрични. Ако не съвпадат или има асиметрия, може да има скрит удар.

 

Прощавай колега, но съм ти прочел поста малко по диагонал и не съм разбрал,че ще гледаш, след покупката, а аз ти писах за преди покупката. :)Както и да е, не мога да си изтрия мненията. Късмет ти пожелавам, с новата кола.

Редактирано от Ivan B
правописна грешка
  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите!За щастие в Юби ко казаха че колата е о.к.Съединителя е тръгнал но при мен ще излезе около 1000лв със смяна на масло скорости

 

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я прочети малко форума ,че тръгваш по грешна пътека...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...